Gör det tydligt

Herregud, så blev det liv igen. Jag var upprymd över att gå till föräldrargruppen och sa förväntansfullt att ”Tänk om Gillis blivande flickvän är där”. Det låg inget djupt homoförakt i den mening, men vissa vill ju vränga på allt. Såklart spelar det ingen roll vilket kön Gillis kommer att älska. Däremot är sannolikheten att han blir hetero och därför ser jag inget problem med att prata om ”framtida flickvän”. Det är så galet att man måste få med allt och alla i varenda mening jämt. I mina böcker vänder jag mig till tjejer och ibland skriver jag ”er partner” och ibland skriver jag ”er pojkvän”. Självklart vet jag att det är killar som läser mina böcker också, samt tjejer som lever med andra tjejer men någonstans måste jag dra en gräns och då utgår jag från den normen där jag själv känner mig hemma eftersom det är jag som skriver.

Jag säger det igen, jag är så otroligt trött på alla PK-människor som ska få allt korrekt och alla tillmötes jämt. Ni behöver inte vara här och analysera allt jag gör, ni vet redan mina ståndpunkter och åsikter men vill ni gnälla över allt igen (på samma ställe!) så här:

1. Jag är moderat och stolt kapitalist

2. Jag är inte feminist, utan tycker att feminister är ett gäng kränkta vita medelklass-kvinnor sittandes med rödvin runt ett bord och hittar på frågor att strida för. ”Hörni vad sägs om fler kvinnor i styrelser? ”Inte för att jag känner så många som vill sitta i en styrelse men ändå”. ”Hörni, det där med att få vara toppless inne på badhus, är inte det en kul grej att strida om? Vad säger ni har ni tid nästa vecka? (klunk)” ”Absolut, inte för att jag vill vara topless men det är nog bra ändå”.

3. Jag skulle aldrig i mitt liv använda ordet hen.

4. Jag tycker att det är en form av barnmisshandel att neka de rätten till sitt kön. (Tänker på kvinnan i Fittstim som vägrar berätta könet på sitt barn).

5. Jag skulle aldrig i hela mitt liv sätta på Gillis en klänning.

6. Jag älskar kungafamiljen (den brukar folk också ogilla så jag slänger in den med)

Sådär! Nu behöver ni inte fundera mer ;- )

IMG_8305

.. Jag som bara skulle visa min lunch!

blogstats trackingpixel

1 561 reaktion på “Gör det tydligt

 1. Du är en sann humanist och jämställdit; du tar ingen skit, du har skapat något själv, du ser män som dina jämlikar och du är en bra förebild för tjejer!

  Heja Bella!!

 2. Gaah jag som precis sa till min pojkvän att jag tycker din deo är ganska bra och att jag funderade på att köpa en till. Nu kan jag absolut inte göra det, jag skulle aldrig vilja stötta en människa med så här snedvridna värderingar. Snälla, för din egen och även andras skull, läs på lite om vad feminism faktiskt innebär och om hur vårt samhälle ser ut idag. Kom sen tillbaka och säg att feminismen inte behövs i Sverige idag! Enligt min mening är det just den här typen av omedvetenhet, obildning och förträngande som gör feminismen till en så viktig del av vårt samhälle.

 3. ”hen” är ett löjligt ord bara för extremfeminister och kommunister. Normala människor använder ”den” när vi inte vill säga han eller hon.

  Jag tycker också om kungafamiljen. Trots att hela svenska kommunistmedia har drevat mot kungen och drottningen i flera år och bara ljugit och hatat och ljugit så har kungen och drottningen stått pall. Vem annars i sverige hade klarat av det? Jag tycker kungafamiljen är jättemodiga och jätteduktiga.

 4. Kära vänner!
  Jag har läst många pretentiösa inlägg men de som har så här starka åsikter om feminism, jämlikhet och åsikter om denna smarta tjej borde stanna upp, tänka efter innan och kanske väga sina ord.
  Att hoppa andra för att framhäva egen sak eller sig själv är bara tråkigt och istället borde man kanske uppskatta ärlighet, egen företagsamhet och inspiration som Bella för med sig och levererar.
  Hur kan man vara så bitter på att män tjänar mer och samtidigt inte se att det är just sådant som Bella hjälper till att utjämna?!
  Och påpeka att det inte är ett jämlikt samhälle utan att samtidigt erkänna och uppmuntrande och uppmanande påpeka att det är på väg åt rätt håll och att lyftan blir mindre, tack vare en tjej som ger kvinnor styrka för att de just är kvinnor, människor hopp för att de just är människor och barn mod för att de just är sig själva.
  Se förbi er själva och sprid positivitet, värme och kärlek så kommer folkvettet av sig själv(lite modifierat) 😉
  Kramar

 5. Varför skriver du om du är så trött på kommentarer??? Eller vill du bara ha vissa kommentarer där alla tycker som du??? Du ska vara jävligt tacksam för att någon överhuvudtaget vill läsa din blogg… För min del var det både första och sista gången..

 6. 3. Jag skulle aldrig i mitt liv använda ordet hen.

  Fråga: Inte ens om du träffade en person som sa att den ville bli kallad hen för att den inte var bekväm med att vara kvinna/man? Av respekt för den personen? Jag är själv queer och ej bekväm med att ses som kvinna och blir fruktansvärt ledsen när du tar ifrån mig rätten att vara den jag är.

  4. Jag tycker att det är en form av barnmisshandel att neka de rätten till sitt kön. (Tänker på kvinnan i Fittstim som vägrar berätta könet på sitt barn).

  Kommentar: Jag tycker det är en form av barnmisshandel att neka ett barn rätten att vara sig själv. Om din som väver upp och vill ha klänning och du vägrar, då nekar du honom rätten att vara sig själv.

  5. Jag skulle aldrig i hela mitt liv sätta på Gillis en klänning.

  Fråga: Inte ens om han själv uttrycker att det är det han vill?

 7. Fan va bra det känns när en av Sveriges största bloggerskor går emot jämställdhet, kommer verkligen göra en bra påverkan på idioter. Tack för smutskastningen av feminismen.

 8. Ni kvinnor som skriver att Blondinbella inte kan säga detta för att hon har skrivit texter för att stötta och pusha tjejer tidigare.

  Ni försöker påstå att hon är en hycklare pga detta.

  Till er frågar jag:
  Är det en svart/vit värld vi lever i?
  Är feminismen svart/vit?

  Jag skulle vilja påstå att världen har många nyanser. Likaså feminismen.

  Enligt er rabiesfeminister så kan man inte vara feminist om man inte står för exakt alla punkter som ni står för. Följer man inte linje så är man en antifeminist.

  Finns det inte olika sätt att stötta tjejer på?
  Finns det inte olika nivåer av feminism.?

  Eller är er bild av feminismen den enda rätta kanske?

  Jag anser mig stå för feminism. Som man och potentiell våldtäktsman har jag förmodligen inte ens rätt att uttala mig om detta…..

  Jag tror på att alla tjejer och killar överhuvudtaget ska ha exakt samma rättigheter i samhället.
  Exempelvis lika lön oberoende av kön.

  Jag tror inte på att använda ordet Hen.
  Att män och kvinnor är av olika kön är en självklarhet.
  Jag behandlar mina kvinnliga och manliga vänner, kollegor på exakt samma sätt.
  Men jag kommer aldrig klä på min son en klänning eller tvinga på min dotter ett byggställ.

  Precis som Bella skriver, så har det gått för långt. Män vågar knappt vara män längre och kvinnor vågar inte vara feminina.

  För övrigt så är beskrivningen av rabiesfeminister som en rödvinsdrickande grupp människor som slänger ur sig dumma påhitt klockren. Den beskrivningen kan även användas på alla lätt kränkta människor som lyckas hitta ”rasism” överallt i detta toleranta land.

  Till Bella:
  Väldigt bra skrivet. Det känns skönt att se att det finns kvinnor i Sverige som förstår vad det hela handlar om.
  Stå på dig.

  Mvh
  Andreas

 9. Skönt med en kvinna som törs stå för sina åsikter, trots att varenda mediapolitruk kommer att hoppa på henne för det.

  De verkligt starka kvinnorna hittar man sannerligen inte bland feminister!

  Till alla er som skrivit en massa trams om att ”feminism betyder jämställdhet”: bullshit. En gång i tiden betydde den kanske det, men idag är det en auktoritär, anti-frihetlig, pseudovetenskaplig rörelse som inte tolererar några motsägelser.

 10. KIIIING. Allt du skriver i detta inlägg är 100% sant.
  Första gången jag kommenterar en blogg men var tvungen för äntligen någon som vågar säga emot wannabe hjältarna aka feministerna.

  Tack och hej

 11. Nyckelord: åsiktsfrihet. Jag måste säga att du slänger dig med oerhört mycket kränkande uttryck och nedvärderingar för att vara en ”lyckad” (notera att du ger sken av att detta är din självbild, även om du inte skriver det rätt ut) kvinna i 29-årsåldern. Alla har rätt att tycka precis vad de vill, oavsett åsikt, utan att bli kallad ”hjärndöd”. Att du sedan lyfter fram gymnasieavhopp och McDonalds-arbetare som något negativt skrämmer mig.

  Kan det vara så att Bella menar att många av dagens frågeställningar bland feminister är mindre betydelsefulla? Bara för att man har något emot samhällets framtoning i dagsläget innebär det inte att man är politisk motståndare till alla framsteg någonsin inom respektive ideologi.

  Om jag tillåts slänga en känga måste jag säga att du, trots spatserande med magisterexamen – vilket innefattar uppsatser, visst? – framför dina åsikter med tvivelaktigt skivspråk. Tack!

  P.S. Jag tar jättegärna en riktig diskussion, bara säg till om du vill ha kontakt.

 12. Åk en sväng till Afrika, till exempel Tanzania. Skrämmande exempel på hur kränkta kvinnor är i en mans styrd värld format av normer och kulturella traditioner. Dessa kvinnor kan inte bli sin lyckans smed eller skapa sin egen framgång för det finns ingen som strider för deras rättigheter. Dom har inga rättigheter. Läs en kurs om normer och mångfald ur ett internationellt perspektiv och ta en praktik i Afrika och kom ut ur den svenska ”perfekta” bubblan.

 13. Pingback: Gör det ännu tydligare! - Cecilia Blankens

 14. Okej Bella, men VARFÖR skulle du aldrig sätta på Gills en klänning och varför skulle du aldrig i ditt liv kunna använda ordet hen? Om du skriver ett sådant påstående tycker jag att du kan skriva varför också.

 15. Jag tycker synd om dig Isabella, att så många människor kritiserar dig för hur du känner. Det stämmer som du skriver att ordet har förlorat sin mening. Med tiden har det blivit radikalfeminism istället eller det är vad alla kopplar det till. Den riktiga feminismen behövs dock fortfarande för Sverige är inte jämställt, eller jämlikt. En kvinna måste fortfarande kämpa dubbelt så hårt som än man och är fortfarande kritiserad för sina sexuella vanor och så vidare. Aaa.. man kan diskutera detta i evighet och jag har så mycket mer att skriva men saken är den att du har rätt och du har fel, vi har alla våra åsikter om den värld vi lever i, vissa i verkligheten och andra i en mer drömlik sådan (att döma av de som kritiserat dig här).

 16. Du är helt otrolig och så fantastiskt intelligent och klar i tanken! Ditt uttalande har faktiskt gett mig en styrka att kanske själv våga säga ifrån. Inte idag men kanske senare. Feminismen är jättekonstig och de använder underliga obegripliga ord för att fjärma sig från oss. Och jag fattar inte hur män kan säga att de är feminister?
  Jag förstår inte vad feministerna vill egentligen. Och den viktigaste gruppen, de utsatta invandrarkvinnorna varför hjälper de inte dessa? Sjukt att de inte vågar stötta de som verkligen far illa istället för att attackera våra snälla män, bröder, söner, vänner, arbetskamrater mm. Så tack Blondinbella för att du uttalar dig och ger andra mod att våga gå emot.

  • Hej där mia. jag ska försöka förklara för dig vad feminism är eftersom du helt klart har fel uppfattning.
   1. din första fråga verkar vara ”vad står feminister för?” och svaret på det är jämställdhet mellan de olika könen.
   2. hur kan män kalla sig feminister? jo svaret i det ligger i mitt tidigare svar. om en man vill ha jämställdhet mellan könen blir han automatiskt feminist.
   3. varför gör inte feministerna något åt invandrarkvinnor? jo jag gillar verkligen att du har tänkt på detta. det är fint tycker jag och jag tycker verkligen att det är något som behövs. stöd för dom alltså. men som svar på din fråga säger jag att det är inte det som är feministernas mål. utan här handlar det bara om jämställdhet mellan de olika könen som sagt. inte om de olika klasserna i vårat samhälle.
   hoppas jag hjälpt lite grann.
   Mimmi

   • Skulle kunna skriva på flera ställen bland alla kommentarer men nu råkade det bli här.

    För det första finns det OLIKA FEMINISTISKA RIKTNINGAR som innebär radikala skillnader. Jämställdhet mellan män och kvinnor är enligt mig en självklarhet. Givetvis ska vi ha lika lön för samma arbete, samma rättigheter juridiskt, karriärsmässigt etc. Jämställdhet innebär dock inte att vi är eller ska vara likadana. Män och kvinnor ser olika ut och har olika fysiska och psykiska egenskaper (sen finns det som överallt annars avvikelser). Det är vad särartsfeminismen står för.

    Sen har vi likhetsfeministerna som väljer att tolka in precis allt under kategorin rättigheter.. framförallt anser de att vi (och vårat) kön är en social konstruktion. Jag har inget emot homosexualitet, men jag tror att det är helt och hållet biologiskt. Likhetsfeminismen har gett upphov till en uppsjö ”politiskt-homosexuella eller bisexuella” – människor som för att leva PK inbillar sig vara konstruerade på det viset.

    Håller därför med dig på många punkter Bella, är dock varken moderat, kapitalist eller royalist 😉

   • ”Om en man vill ha jämställdhet mellan könen blir han automatiskt feminist.”

    Vad lever du i för vaneföreställningar?! Jag är man och för jämställdhet men skulle aldrig aldrig aldrig någonsin kalla mig för feminist.

 17. Håller delvis med dig …och tycker det är delvis sant det du skriver. Och jag undrar hur vi som var unga på sextiotalet klarade oss utan detta nya modeord ”Hen” som har dykt upp numera i vårt svenska språk bland många feminister dessa dagar? Feminist för mig betyder att kämpa för att kvinnor och män skall ha lika lön för lika arbeten …det tyckte jag på 60 talet och det tycker jag ännu och det borde vara en prioritet nummer ett för dagens feminister och inte hålla på med tjafsa om att killar inte skall leka med bilar och flickor inte skall leka med dockor. Och att man inte skall kalla sitt barn min son eller min dotter som jag hörde i Feminist programmet på TV utan använda ordet hen. Tydligen finns inte detta ord med i Googles stavningsprogram märker jag då det blir rött streck under ordet… och jag tänker då inte lägga till det i detta ordprogram. Och tyvärr år 2014 är det fortfarande ojämlikheter kvar i detta samhälle mellan män och kvinnor både när det gäller lön och arbeten + mycket annat.

 18. Blir så trött, så här skrev ja på min blogg:
  Könsdebatt?? Hoppa ur sandlådan och använd sunt förnuft!!
  Kommentera inlägg
  Normalt brukar jag inte (offentligt) blanda mig i vissa ämne, inte av rädsla för att säga vad jag tycker utan för att det för det mesta slutar i pajkastning på sandlådenivå. Men ibland måste jag bara säga min mening . Jag har på sista tiden följt en del bloggar där könsdebatten hettat till ordentligt. Jag blir bestört när jag läser vissa kommentarer, en del är direkt elaka och inskränkta (tycker jag). Varför skall allt var så förbaskat svårt och göras till en stor grej hela tiden!!

  Killar skall tvingas leka med dockor och bära tjejkläder, tjejer skall leka med bilar, vara kortklippta och klädda i pojkläder och man skall inte säga hon eller han utan hen, vilket jäkla skämt!! Låt barn vara barn och låt dem leka med vad de vill och varför skall vi inte inse att det är, har alltid varit och kommer alltid att vara skillnad på pojkar och flickor (Tack och lov). Om min dotter vill leka med bilar så får hon givetvis det eller vill min pojke leka med dockor så är det helt ok, vill min pojke sy och bära klänning så är det också ok, men gör det inte till en så jäkla stor sak. Fick syn på en artikel av Alf B Svensson i Aftonbladet idag och enligt min mening är detta det vettigaste jag läst på länge.

  Lägg energin på att uppfostra barnen till att bli trevliga vuxna med sunt förnuft istället för att försöka stöpa alla i en form och göra oss alla könsneutrala.

  Hoppa ur sandlådan och använd sunt förnuft och inse att killar och tjejer är olika på grund av genetiska orsaker!

  Jag avslutar med en väldigt könsneutral sak, en semla passar lika bra för killar som tjejer och den skall jag stoppa i mig nu, tror den lugnar nerverna!
  Anki/http://smaklycka.se

  • Hej där mia. jag ska försöka förklara för dig vad feminism är eftersom du helt klart har fel uppfattning.
   1. din första fråga verkar vara ”vad står feminister för?” och svaret på det är jämställdhet mellan de olika könen.
   2. hur kan män kalla sig feminister? jo svaret i det ligger i mitt tidigare svar. om en man vill ha jämställdhet mellan könen blir han automatiskt feminist.
   3. varför gör inte feministerna något åt invandrarkvinnor? jo jag gillar verkligen att du har tänkt på detta. det är fint tycker jag och jag tycker verkligen att det är något som behövs. stöd för dom alltså. men som svar på din fråga säger jag att det är inte det som är feministernas mål. utan här handlar det bara om jämställdhet mellan de olika könen som sagt. inte om de olika klasserna i vårat samhälle.
   hoppas jag hjälpt lite grann.
   Mimmi

 19. Har alltid gillat och sett upp till dig Isabella. Alltid. Har alla dina böcker och har tyckt att många av dina åsikter är bra. Men för ett tag sedan tog det stopp. För det första tycker du att Max gör rätt i att pressa sina arbetare på vilket parti dom ska rösta på, sen går du ut och klagar på feminister. Tråkigt att någon man har sett upp till under en så lång tid kan sjunka så mycket i ens ögon på bara några enstaka rader.
  Slutläst i din blogg och böcker för min del, tack o hej!

  • Men inte om det handlar om att kränka flera människor. Tack för att ännu en gång smutskastat feminismen. Jag känner mig kränkt -.-

 20. Hej alla ni som inte säger att ni är feminister!

  Ta det här testet så kan ni bli 100 % säkra på eran ståndpunkt. Två simpla frågor som säger hur ni står i jämställdhetsfrågan. För många av er här har riktigt ruttna värderingar och är riktigt dåligt pålästa. Ta testet så ska ni se att ni förstår lite mer!

  http://areyouafeminist.com/congrats.html

 21. Pingback: Tankar och åsikter om sociala medier, feminism och rasism - ämnen som delar upp oss i olika läger. - Stefan Lidén

 22. Pingback: Har du glömt det? | Regnbågarnas eld

 23. Du är opåläst och har fruktansvärda åsikter. Dina argument mot ordet hen är idiotiska. Gör oss alla en tjänst och hoppa på rymdskeppet till Mars!

 24. Alla har rätten att tycka vad man vill! Starkt att stå upp för dug själv. Hehe, när du säger att du aldrig tänker klä Gillis i klänning så glömmer du dopklänningen! 😉

 25. 1. –

  2. ”Jag är inte feminist, utan tycker att feminister är ett gäng kränkta vita medelklass-kvinnor ” – snälla kan du NÅGON gång sluta dra feminister över en och samma kam. Feminism står för jämnställdhet. Inte manshatare. Jag lovar att utan denna feminism hade du tyvärr inte kommit så långt som du faktiskt gjort. Visst finns det de feminister som kämpar för jämnställdhet men även faktiskt trycker ner män och anser sig bättre än andra. Men feminister i grund och botten för rättvisa löner, rätten att göra grejer som män helt självklart få göra utan att bli stämplade, utan att anses dåliga och helt inkompitenta. Det är bra att feminismen började så tidigt här i Sverige, men att säga i det andra inlägget och feminismen borde tåga ut ur Sverige till andra länder är fel. På få arbetsplatser har kvinnor lika hög lön som män fast de utför samma arbete. Det är fortfarande män som anser sig högre ställda en kvinnor, och nej inte alla.
  Anledningen tror jag till att feminismen tyvärr inte slår särskilt hårt i andra länder beror på att män haft makt över kvinnor hela tiden, det är de senaste åren allt fler kvinnor rätar upp sina ryggar och vågar nå ut med sina åsikter, men vad händer, de fängslas, misshandlas eller tvingas gömma sig för att VISSA män som är totalt emot att kvinnor ska ha bra möjligheter. Som du ser använder jag ord som vissa och en del män, jag drar inte alla män över en och samma kam trots att jag är feminist.

  3. varför, visst föds de flesta med ett kön, kille eller tjej. Men det finns fortfarande de som föds i stammar där man INTE kan slå fast barnets kön. Men om man pratar om killar som faktiskt mentalt känner sig som tjejer, som faktiskt känner sig mer bekväma med att kallas hen tycker jag är rätt. Visst blir det överdrivet om man inte kryssar i att man faktiskt är en kille på någon enkät där det endast finns två kön utan skriver hen, men generellt sett tycker jag att kille som tjej faktisk har rätten att känna sig som något däremellan.

  4. Barnmisshandel är det inte men läs stycket över. Man har rätten att känna sig som en hen även om mer än 99% födds som kille eller tjej, då man faktiskt är en tjej eller kille.

  5. Jag motsäger inte att du inte vill sätta på gillis en klänning, vilket jag förstår helt klart för jag skulle heller inte göra det. Men vad skulle du tycka om Gillis 7 år faktiskt vill bära klänning, det kan du absolut inte neka honom. Vare sig det går utanför de normer som sats upp så får han väl bära det han vill.

  6. Du får tycka precis vad du vill om Sveriges kungafamilj. Själv tycker jag dock att kungen börjar bli lite tröttsam. Lämnar han inte över till Victoria innan jag fyller 20 går jag helt klart med i republikanska föreningen som min pappa. Jag är så trött på hur stor uppmärksamhet kungafamiljen får. Det är väl kul för de 65+ tanterna som läser dam-tidningar om Madeleines bebis som troligen inte ens kommer bo i Sverige under sina första år, det bryr jag mig inte ett , förlåt, jävla piss om.

 26. Stolt moderat och kapitalist, samt antifeminist? Det känns inte som att du på något vis tänkt på den större bilden här utan endast din egna bubbla.

  Kapitalismen är det som får vår värld att gå under, hur kan du inte förstå det? Genom girighet och maktlystenhet förbrukar stora företag världens resurser så till den gräns att vi snart inte kommer kunna bo här mer. Företag som anställer arbetare under slavliknande förhållanden och skiter fullständigt i moral, endast för att få ut så mycket pengar som möjligt för sin ”möda”.

  Antifeminist alltså? Ja för att feminism=manshat? NEJ! Feminism=kamp för jämställdhet, sedan finns det alltid radikala människor som förstör ryktet för andra men feminism bör inte vara en ”grupp” det bör vara ett allmänt synsätt på världen, vem vill inte ha jämställdhet?? Jo eventuellt maktlystna kapitalister då…

 27. Bra inlägg, kul att du visar intrigitet, behövs mer av i Sverige. Du verkar inte bry dig om att vara lydig mot pk-maffian. Du skriver dessutom bra. Det behövs unga tjejer/kvinnor som visar att det är tillåtet att tycka vad man vill, ej vara ängslig för att tycka fel. Det talas om åsiktsfrihet och tryckfrihet, men när man praktiserar den så kan det bli ett himla liv.

 28. Hej på dig!
  1. Jag kommenterar väldigt sällan bloggar för jag oftast inte berörs tillräckligt och Irriterar mig på de som endast skriver för att visa sitt hat och ej skriver konstruktivt.

  2. Jag har under min uppväxt sett upp till dig som en stark kvinna, någon som inte låter andra klanka ner på henne, jag fann styrka i att du lyckats vända på det negativa i ditt liv till positivt, Ja kort sagt har jag tagit mycket lärdom från dig! Och du var bland de första kvinnorna som jag såg lyckades inte för att du var man utan för du var duktig på det du gjorde!

  3. Det du skrev i detta inlägget vände på alla mina vackra tankar om dig. Förlåt.

  4. Det finns många ofina ord jag kan välja att ta till men jag vill veta; om du anser att det är fel att vara hen? dvs någon som inte är i ro med sitt biologiska kön och väljer därför ett annat socialt kön. Och hur skulle du se på ditt eget barn om han VILLE klä sig i klänning?

  5. Du verkar inte vara medveten om att det inte handlar så mycket om hur människor tolkar det du skriver eller analyserar för kanske handlar det mer om att du skriver det faktiskt i klartext.

  6. Denna normen du beskriver, anser du att merparten av alla kvinnor är rättvist behandlade? där du känner dig hemma?

  Ja, listan kan bli lång.
  Trots din åsikt om att vara alla tillags kan jag ändå känna att du borde visa ett större ansvar och du förstår nog inte hur mycket feminism du själv faktiskt utstrålar (läs punkt 2, jag hoppas det är den du tar till dig mest av samt det jag nu tänkte avsluta med).

  Nu känns det som att jag med gott samvete kan lämna detta kommentarsfältet där jag inte riktigt känner mig hemma med förhoppningen om att du kanske ser det från en annan synvinkel och du behöver inte svara på mina frågor,men tänk igenom dom! :) Och man måste inte nödvändigt vis kalla sig själv feminist för att anse att världen borde bygga på människovärde och inte på vilket kön du är född med, huvudsaken är att det är så man ser på världen inte vilken titel man själv ger det!

  Ha en fantastisk dag!
  Hanna

 29. Du ska ha en av Sveriges mest framgångsrika blogg och vara en förebild för dina läsare och son. Kolla gärna upp vad feminismen står för innan du yttrar dig. Genom att säga att du inte stödjer feminismen står du inte för män och kvinnors lika värde i samhället. Bara att söka på wikipedia snälla du..

 30. Så jävla bra! Finns inget värre än manshatande feminister och politiskt korrekta offentliga personer. Fan vad skönt att nån vågar säga som det egentligen är istället för att vara PK!

 31. Jag är feminist. Om dagarna sitter inte jag runt ett bord och sitter och ställer frågor om vad man kan strida för. Jag vill bara ha en jämställdhet. Jag kan skriva varför just jag är feminist:

  1. I andra länder får inte alla flickor gå i skolan.

  2. När en tjej tycker om att ha sex blir hon antingen en ”hora” eller en ”slampa”.

  3. Män tjänar mer pengar än vad kvinnor gör. Bara för att de är män!

  4. När en tjej blivit våldtagen kan mannen komma med ursäkter som ”men hon verkade vara med på det” eller ”hon såg äldre ut”

  5. I andra länder blir flickor bortgifta och gravida. Vissa barnen dör under förlossningen. Ibland är det den unga mamman eller det nyfödda barnet, ibland båda.

  6. Hur än vi tjejer klär oss får vi nästan alltid kommentarer. Ibland är det ”men klä på dig lite mer” en annan gång är det ”vad mycket kläder du har på dig”.

  Det finns många fler anledningar varför jag är feminist.

 32. Orkar inte ens… så du är inte för att män och kvinnor ska ha lika lön, att kvinnor inte ska behöva vara rädda för att bli våldtagna eller att kvinnor ska få slippa sin vikthets?

 33. Tycker så synd om ditt barn som kommer växa upp i ett hem med en opåläst mamma med skeva värderingar som inte vill se ett jämställt samhälle, riktigt jävla synd.

 34. Bella! Jag håller verkligen med dig! Varför hatar folk kungafamiljen? Jag fullkomligt älskar dom! Dessutom så en sak till, jag är heller in feminist och jag kommer aldrig vara det. Anledningen till detta är att partiet som ligger bakom feminismen har ingen politik överhuvudtaget utan bara tänker på att som du säger att fler kvinnor ska sitta i styrelser och få lika betalt so männen men då får väll vi kämpa lite extra då, det är bara att gilla läget. Ut med feministerna!

 35. HERREGUD VAD DU ÄR UNDERBAR. Läst dina inlägg om feminism också och heller verkligen med dig till 100%. Trodde att alla kvinnor nu för tiden var feminister.. Trodde att jag var den enda tjejen som inte var det. Så sjukt glad över allt det du skriver, hatar bloggare som lady dahmer.. Vi kan skicka iväg alla extremfeminister till något fattigt land där kvinnor faktiskt blir förtryckta, för här behövs dem inte! 😀

 36. Pingback: Den antifeministiska kvinnan som stoppkloss | Världen, politiken och miljön

 37. Blev lite konfunderad. Beundrar dig för just ditt förhållningssätt till feminismen då jag delar den med dig. Men när jag satt och läste din bok Babyboost så såg att ordet HEN var med mer än en gång.
  Är bara nyfiken – har du ändrat dig i frågan?

  Jag tycker hen är överdrivet och varje gång någon vill kalla mitt blivande barn för hen så blir jag irriterad. Det är en bebis som vi inte vet könet på än, men det är ingen hen! Fixar inte det ordet.

  Kram!

 38. Jag håller verkligen inte med henne, men tycker ändå det är bra att hon är tydlig med vad hon tycker.

 39. Pingback: Några ord om feminism | Egoinas

OBS, du är inte anonym när du kommenterar. Din IP adress sparas och kan spåras!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>