Economista.se

Nu är Economista-hemsidan uppe! På Economista.se kan ni läsa mer om Economista-konceptet, vår bok, boka vår föreläsning, hitta alla våra podd-avsnitt och gå med i Club Economista. Club Economista är en tjänst som kostar 99 kr i månaden och då ingår personlig coaching kring sin privatekonomi. Visst kan man ringa upp sin bankkontakt och ställa frågor men vissa saker går helt enkelt inte att fråga om råd om. På bilden längst ner står det vad Economista kan hjälpa till med.

Skärmavbild 2013-09-07 kl. 11.20.17Skärmavbild 2013-09-07 kl. 11.21.00Skärmavbild 2013-09-07 kl. 11.21.13

Gå in på Economista.se här! 

blogstats trackingpixel

125 reaktion på “Economista.se

 1. Jag hittar inte Economista AB i Finansinspektionens företagsregister. Alla företag som bedriver finansiell rådgivning ska ha tillstånd och stå under Finansinspektionens tillsyn.
  Har inte Economista AB sökt tillstånd att bedriva finansiell rådgivning?
  ”Personlig coaching” kring privatekonomi måste falla under det område som kallas finansiell rådgivning till konsumenter.
  Tacksam för klarläggande innan rådgivningsverksamheten börjar dra igång.

   • Fy så får du inte säga om vår ikon, hon är ärlig i allt till minst 110% och ALLA vill vara och leva precis som henne. 😉

    Aldrig har väl talesättet ”ta det mesta med en nya salt” passat bättre än just här. :)

  • Det är ju ocker-banken Collector som kommer att besvara frågorna för endast 129 kr i månaden. Så sjukt oseriöst.

   Snälla ungdomar, det är GRATIS att ställa frågor till en vanliga bank, gå inte på detta lurendrejeri!
   Usch, blir så arg på sånt här.

    • Eftersom Isabella inte skrivit något om att det är Collector som ska svara är det än så länge ett kvalificerat antagande.
     30 januari skrev hon t ex:
     ”Dagen började med ett frukost-möte med Pingis och Lena Apler, VD och grundare för Collector. Fantastiskt cool kvinna! Vi pratade kring ett samarbete och en kul grej i sommar, tyvärr kan jag som vanligt inte berätta allt som sker i vårt bolag Economista men snart så.”
     I mars berättar hon om kommande samarbete:
     http://blondinbella.se/2013/03/vit-guld-diamanter/
     skriver Isabella om ett samarbete med Collector.
     Dessutom jobbade ju Pingis Hadenius som moderator för Collector i somras.
     Indicierna talar alltså för Collector. I synnerhet som Economista saknar egen kompetens för personlig finansiell rådgivning och inte heller har tillstånd från FI.

  • Pingis is The Plagiat Queen of Sweden. How can you ask for T.R.O.V.E.R.D.I.G.H.E.T when these two money hunters mix their heads together …

  • Ett ekonomiskt tips är att låna ”Economista” på bibblan innan man funderar på att köpa den… Inte köpa grisen i säcken, tjejer.

  • För att de är snygga är det bra Eva? haha. synd om dig Eva som tror att tjejer måste vara snygga.
   Ja de är säkert otroligt snygga, men vad hjälper det när dessa tipsen är gratis att få. Däremot ska vi säga åt yngre tjejer idag att tänka på sina pengar. Men inte på detta sättet genom att lura dem att betala en summa för att få reda på något de kan får reda på gratis.
   Otroligt dåligt.

   • Hej Elin! Jag tycker dessa kvinnor utstrålar självförtroende och det så uppfriskande! Personligen tycker jag att det är jäkligt sexigt och snyggt med kvinnor som är starka och trygga i sig själv. De är både bra och inspirerande förebilder! Har du förresten ringt och frågat din bank om råd någon gång? De ger bara de råd som de vet att de tjänar pengar på?

 2. Är det en sjukdom att hamna i en lånefälla? Spännande! Jag har aldrig förut hört talas om den sjukdomen…
  Berätta gärna mer om den sjukdomen!

   • Förstår dock att det kan hända oväntade saker som gör att man får oväntade utgifter, jag tänkte mest på dessa människor som tar sms-lån och andra skitlån..

   • Du A måste vara sinnessjuk som ingen förståelse har för människor i ekonomiska trångmål. Du vet förmodligen inte att det finns människor som behöver ta sms-lån för att få sina tänder fixade. De har naturligtvis inte råd att betala tillbaka, men hellre en skuld i plånbok än en outhärdlig smärta i munnen.

 3. Jag har en ”economistafråga” som jag hoppas du kan svara på. Jag är student på högskolan med ett år kvar till min sjuksköterskeexamen. Detta sista året får jag inget studiebidrag från CSN (då jag redan läst 6 år) vilket i sin tur medför att jag inte heller är beviljad något lån genom CSN (något som jag aldrig tagit då jag försökt arbeta så mycket som möjligt). Saken är den att jag som student inte heller är beviljad något lån via banken då jag är just student. Vad är ditt råd till en student som mig som inte har möjlighet att arbeta ihop 8000 kronor vid sidan av studierna som det faktiskt krävs för mig att gå runt?

  • Hur klarar du dig?
   Får man fråga vilken skola du läser på och varför du läst så många år. Läste du något innan som du valde bort?
   Har du testat att söka stipendier?
   Har du någon släkting om kan ge dig ett litet lån på vägen?

   Ser över stipendier. De kan hjälpa dig.

   • Läser på högskolan i Kristianstad. Tog en examen i psykologi innan men det gav inte många jobb, så med en sjuksköterskeexamen är jag i princip garanterad jobb när jag går ut om 9 månader. Får nog kolla över det där med stipendier! Tack :)

  • Carolina, kan tipsa om Fredrika Bremers studiestipendie (inte jättemkt, 15 000 tror jag, men alla bäckar små). Inte särskilt krävande ansökan, sökte och fick det sista mitt sista studieår.

    • det går att jobba ihop pegarna det är bara OTROLIGT slitigt och tär mycket på kropp och psyke men kämpar du hårt går det. Jag har varit i nästan samma CSN situation, hoppade av lärarprogrammet för ett par år sedan och började HT12 på politik och samhällsutveckling kandidat och första terminen fick jag inget lån och bidrag pga att det fattades HP sedan tidigare. Jag är undersköterska och jobbar på en vikariepool så jag jobbade i minst en vardagskväll i veckan så gott som varenda helg hela terminen. Fick ut 7000-8000 per månad efter skatt och klarade mig med nöd och näppe. Inget jag kan rekommendera egentligen men det går.

    • Hej!
     Jag var i din situation för några år sedan. Jag hade inte tid att arbeta vardagar pga skola. Jag fick ett stipendie som var utformat efter just min situation på 25000 kr samt att jag tog ett helgjobb som servitris/bartender. Det fick mitt liv att gå ihop innan jag blev färdig med skolan. Lycka till!

 4. Verkar som ett bra koncept för dem som kan behöva det, absolut. Snyggt jobbat :)

  Lite tveksam till sponsringen från Vitamin Well dock…
  ”Något Economista måste ha på sitt kontor är den himmelska vitamindryck från Vitamin Well Sverige.”
  Japp, det kändes väldigt i enlighet med konceptet ”economista”! Eller?

 5. Hej! Spara pengar! Betala 1188 kr/år så svarar vi på dina frågor! Vill du ej betala går det bra att fråga din mamma/pappa/farmor/morfar eller annan vis närstående alternativt googla!

  Hejdå.

 6. Bella är en feg krake. Om någon skrivet något som inte passar damen då blockerar hon folk från instagram. Så sjukt löjligt. Sanningen sårar men bättre att vara ärlig och gå rakt på sak. Att hennes väninna var intresserad av Odd var visst sanningen som hon inte ville skulle komma ut.. Men den är ute på flera medier så du behöver inte dölja det längre. Det var därför hon inte fick vara brudtärna

   • Jag har all information från en säker källa. Varför skulle man annars blocka en person? Om det är falska rykten då brukar man bara strunta i det… :-)

    • Så du baserar det hela på att din ”säkra källa” blev blockad från instagram och att man ”brukar” strunta i att blocka någon det om det bara är falska rykten? Har jag förstått det rätt? Herregud säger jag bara (och jag tror inte ens på gud) du inser kanske inte hur dumt det låter?

     • Känner personen i fråga.. Inte så konstigt att jag vet sanningen. Men Bella är som hon är. Hon borde inte ens få skaffa barn eftersom hon lider av en svår psykisk åkomma.

  • Vänta, vänta, VÄNTA! Stoppa pressarna…Du säger att blondinbellas kompis är intresserad av Odd och DÄRFÖR fick on inte vara brudtärna? Okej, ponera att det stämmer….OCH? Vem BRYR sig? Menar du att det är rätt av dig att komma in på isabellas blogg och skriva massa negativt skit? Ska bella få skit för att någon är intresserad av hennes fästman? Som om du inte hade raderat kommentarer om du fått massa negativa kommentarer på din instagram. Om någon är patetisk och en feg krake är det fan du. Du lever ju för den här bloggen verkar det som, du har tydligen så lite fritid att du kan lägga ner energi på din keffa ”säkra källa” och varför Angelica inte var brudtärna….hahaha guuuuuud

   • Jasså och du vet hur mkt tid jag lägger ner. 30 Sekunder om dagen har nog alla tid med 😉 Du verkar ha mkt tid som besvarar mig i alla fall 😉 och ett svar som inte imponerar

  • Så länge de har 129 kr på hemsidan så är det väl det priset som gäller. Isabella kanske virrade till det när hon skrev blogginlägget? Eller så har de tänkt sänka till 99 kr men inte hunnit uppdatera hemsidan?
   Hur som helst, jag tänker då inte abonnera på detta skämt så mig spelar det ingen roll vad det kostar. Synd bara om folk blir lurade.

 7. Och vem besvarar de ekonomiska frågorna då?
  Ni samarbetar ju med en bank så det lär ju vara dom som svarar?! En riktigt oseriös bank dessutom.
  Då får man ju svar från en bank, och kan alltså lika gärna fråga sin egen bank gratis istället?

  • Japp, dom samarbetar med Collector, en ”bank” som man verkligen inte ska ta råd ifrån.
   Collector hoppas väl ragga bankkunder genom att Bella och Pingis lotsar fjortisarna dit med sina ”pinsamma” frågor dom tydligen inte kan fråga sin familj om. Typ hur mycket kostar ett paket kondomer.

   • En duktig säljare kan få en att tro att de bryr sig om dig när de i själva verkar bara bryr sig om hur mycket de säljer. Det är namnet på en duktig säljare.
    En duktig säljare kan även få dig att tro att du behöver något som du inte behöver.

   • Collector Credit AB org nr 556597-0513 har Finansinspektionens tillstånd att bedriva verksamhet som kreditmarknadsbolag . Man sysslar bl a med kreditgivning och försäkringsförmedling.
    Däremot är Collector Credit AB inte en bank – banker är underkastade en annan lagstiftning än kreditmarknadsbolag. Ingen får kalla sig bank utan att ha tillstånd att bedriva bankverksamhet. Collector Credit AB kallar sig inte heller för bank men för många konsumenter kan skillnaden vara svår att förstå.
    Fast jag tror ändå Economista AB måste skaffa tillstånd från FI för att bedriva finansiell rådgivning även om det är Collector Credit AB som tar hand om förfrågningarna. Economista AB gör reklam i eget namn för tjänsten och förmedlar den så då ska man också ha tillstånd att bedriva finansiell rådgivning riktad till konsumenter.

 8. Vilket roligt initiativ med economista – tror verkligen det behövs som motvikt till alla bankrådgivningar man kan gå på och matcha dagens frågor med en kostym eller annan passande klädsel.

  Och till alla er som ”verkar” bli provocerade av andras engagemang/lycka/framgång säger jag bara : Det är halva grejen med att läsa Bellas blogg, ni är så otroligt underhållande!

  Stå på er 😉

 9. Hur man blir rik eller får mycket pengar är olika för alla. Du kan inte dra en rak linje från ena personen till den andra. Personer med mkt pengar har gått olika vägar. Min kille gick sin egen väg och jag har gått min väg. Det är inte samma för alla.
  Du kan inte ge samma svar till alla personer eftersom vi alla sitter i olika situationer. Kräver olika svar.

  För Bella funkade det bra med en blogg och sen starta lite olika företag och sälja på folk smycken etc. Men det funkar inte för en vanlig tjej som går i skolan.

  För er tjejer som går i skolan och lever på csn.
  Mitt tips är att fortsätta som ni gör. Men att alltid tänka på hur mycket ni lånar, det ska betalas tillbaka en dag. Använd endast det ni behöver och inte mer. Försök hitta något extra jobb om det finns. Så länge det inte tar över era studier.

  Försök hitta nöjen som inte kostar så mycket. Så ni inte får jätte tråkiga liv för att ni har en dålig ekonomi.

  Tänk att ni är otroligt duktiga som kämpar trots dålig ekonomi, och att ni en dag kommer se tillbaka på er studietid och ändå vara stolta över er själva.

  Ett annat tips är att kanske överväga att bosätta er i en del av landet där saker är lite billigare. Alla måste inte bo i Stockholm. Stockholm är faktiskt inte bättre än andra orter.

  Lycka till alla studenter på CSN. Ni är bäst. Ni är Sveriges framtid och ni ska vara stolta oavsett om ni är rika eller inte.

 10. 1200 kr om året för att få svar från den bank som NI samarbetar med?

  När man kan få det gratis av sin egen bank?

  Hur ekonomiskt är det?

  Epic fail.

  • Ja. Men samtidigt så tänker jag alltid på vem hon riktar sig till.
   Funderar inte ni andra på det?
   Vilka är hennes fans liksom? Vem köper tjänsten?

   Förstår inte åldern.
   När hon skriver om NK. Då tänker jag vem som ta de tipsen?

   Jag har en del pengar att spendera kan jag säga. Vi tjänar rätt bra i mitt förhållande.
   Vem ska köpa den här tjänsten? Förstår verkligen inte den biten.

  • 1548 kr per år, för nåt man kan få gratis hos vilken seriös bank som helst.

   Är detta ens lagligt? Det är så omoraliskt att det vänder sig i magen. Borde inte finnas något skydd mot att lura unga ovetande människor på detta sätt?

   Skämmes ta mig fan Blondinbella! Och Pingis, som dessutom är så gammal att hon borde ha bättre vett. :-(

 11. Hur klarar du att jobba så mycket? Jag har mitt drömjobb men nu som gravid bröt jag ihop för jag insåg att jag jobbar hela tiden! Jag tar jobbet på för stort allvar, släpper det aldrig. Nu har jag blivit sjukskriven två veckor pga stress men jag bara stressar över allt jag har när jag kommer tillbaka! Har du något tips?

 12. Om man har ekonomiska problem så rekommenderar jag inte att slänga ut 129 kr per månad på detta.
  Snacka om kontraproduktivt.

  Inte nånstans står det vem som ska besvara frågorna heller. Ska Isabella, en 20-årig överklassflicka utan gymnasiekompetens själv sitta och låtsas bara bankkvinna helt plötsligt? Det är inte i enlighet med lagen ens.

  • Precis. Lite info om vem som ska besvara frågorna tack?! Pingis har ju en utbildning i ämnet så hon kanske kan, och Isabella kanske kan svara på en del frågor men dom frågorna skulle man lika gärna kunna fråga sina föräldrar om. Hon har ingen erfarenhet av ekonomisk rådgivning öht, oavsett om hon är ”multientreprenör” eller inte. Är det en bank som ska besvara frågorna blir det ju lite dubbelt eftersom det står att det är frågor en bank inte ”kan” besvara? Google är ju också en bra källa till information, och det är helt gratis!

 13. Ni vill att folk ska spara pengar, bli ”economistas” och spendera 129 kr i månaden för att få svar på frågor som man kan få gratis på annat håll?

  Mitt spartips! Gå inte på detta lurendrejeri. Tur är väl att ni inte kan ha gjort research, eller tänkt ett steg längre för målgruppen är galet fel. Gissar på flopp!

 14. Det känns mest som bluff och båg alltihop. Näe, mig har ni inte övertygat om att bli en ”economista” och inte vill jag bli en heller, min ekonomi kan jag sköta utmärt ändå. Ingen tjej jag känner har dålig koll på sin ekonomi, ni får gärna redovisa var ni fått den ”informationen” från!

  Tack och hej, jag och mitt kontokort ska ut på en välförtjänt shoppingtur nu. För pengar jag kämpat ihop genom lite hederligt arbete och sparande.

 15. Herregud! Det finns så många ekonomiklubbar utepå nätet som är helt gratis, och ni ska ta 99 SEK per månad från era unga läsare. Äckligt!

  Till alla er som vill vara Economista, googla nätet så hittar ni lätt gratisklubbar som också erbjuder samma tjänst. Vill ni skaffa er en gratis bok om privatekonomi som är lättläst så kan ni gå med i sparklubben (”sparklubben punkt se”). Boken är HELT GRATIS.

 16. Det jag undrar är hur ni tror att det ska finnas så många ekonomiska frågor att en konsument tycker att det är värt att betala 99kr/månad för att få svar på? Om jag har förstått det rätt så har ni skrivit en bok + att ni ger ut poddavsnitt. Ni vill att man ska köpa dessa tjänster, men ni vill även att ni ska prenumerera på en frågetjänst utöver det?

  Summan av kardemumman blir för mig att jag känner mig blåst på era tjänster redan innan jag har konsumerat dem, eftersom jag får intrycket av att ni undanhåller boken och podderna den information som man istället ska få genom prenumerationen? Om jag var er skulle jag se det som ett misslyckande att ni inte fick med all relevant fakta i boken/podden.

  Det blir lite som en VIP-avdelning; ”Köp våra tjänster, men i själva verkligheten har vi bara sagt halva sanningen. Vill ni veta allt får ni minsann punga ut med mer pengar”.

  • MYCKET bra sammanfattat. Det sorgliga är att det är småtjejer som kommer att luras in i detta i förhoppning över att bli som perfekta Isabella Löwengrip Spångberg och i förhoppningen om att få höra hennes röst i en telefon. Undrar om man man betala med autogiro på barnbidraget?

  • Håller med dig, till 110 %. Förtroendet sjunker mer och mer för Blondinbella, enligt mig och jag börjar undra lite vart hon vill komma med alla sina miljontals projekt.

   Sedan undrar jag.. Finns det någon statistik på att unga tjejer har dålig ekonomi? Varför ska de betala 129 kr/mån extra utöver bok och podd? Finns det saker som inte står med där som man måste betala extra för..? Som ”oärligt” skrev. Besvara gärna detta och gärna också VEM som besvarar frågorna.

   Tack för mig.

   • Undrar faktiskt hur ni ens kan ha förtroende för en person som endast arbetar med att sälja på er saker.
    Fattar inte den biten riktigt.

 17. Från hemsidan: ”Vi svarar personligt på alla dina frågor, är oberoende, personliga och har förstås tystnadsplikt. Du avgör om du vill dela med dig av dina frågor och svar till andra helt enkelt (utan ditt riktiga namn).”
  – jasså ni svarar personligt? eller är det personligen ni menade?
  – oberoende – i förhållande till vem?
  – vaddå dela med sig av frågor och svar till andra, vem skulle denna tredje part vara?

  Lömskt. Dessutom blir det ju lömskare av att du här på bloggen skriver 99kr/mån, på hemsidan 129kr/mån. Har ni hört talas om en sökmotor som heter Google? Den är gratis.

  • Skriver väl personligt för att alla blåögda fans ska tro att det är Bella själv som kommer att sitta i telefonen hela dagarna och ta hand om sina guldklimpars/fans ekonomi…

 18. Jag hoppas verkligen att ingen går på detta och betalar. Verkligen allt handlar bara om att tjäna lätta pengar för Bb, det finns inget annat i hennes huvud. Hon skiter i unga tjejer och deras liv, hon vill bara suga ut så många kronor som möjligt ur varje.

  Ni som gillar Bb, tänk efter innan ni gör precis som hon säger! Detta är ju inget annat än ren bluff. Finns så många luckor att det är skrämmande.

 19. Glömde fråga – VEM/VILKA är det som svarar på mina frågor jag ställer och vilken utbildning i ämnet besitter dem?

 20. Pingback: Economista.se | FashionNytt | Kläder, mode och tips från svenska toppbloggare!

 21. Oj, detta var ju lite oväntat.
  Har nyligen börjat läsa din blogg Isabella och fascinerats lite av din energi och dina projekt.Och fastnat för din personliga stil där du bjuder på baby resa och giftermål.
  Men efter bara ett par månader känner jag liksom att du verkar ha lite för många järn i elden. Blogg, smycken, hudvård, kläder osv..Du verkar hoppa på det mesta utan direkt känsla för långsiktighet. Och för mig som är ca 10 år äldre (och 10 år visare ;-)) med ekonomistudier och nuförtiden gedigen arbetserfarenhet så känns det lite förtroenderubbande att starta ett ‘betalforum’ för denna typ av tjänster som man genom nätverkande och sunt förnuft kan få helt gratis. Nä, det här ‘Economista’ köret faller mig inte alls i smaken…
  Men stort grattis till kommande bebis och till giftermålet, bland det största man får vara med om här i livet!

 22. Vad tråkigt att så många är negativa till det här projektet..

  Med tanke på hur mycket pengar som slängs bort på onödig shopping och att yngre har möjlighet att ta sms lån utan att förstå vilken effekt det har på ekonomin så behövs det en sådan tjänst som economista kan erbjuda.. Man behöver någon att vända sig till för att få råd om vardagsekonomi, sparande eller hur man ska lägga upp en budget.. Jag har aldrig fått detta stöd från någon bank, dessutom ger banken endast alternativ som gynnar dem bäst.

   • Du verkar missa hela deras koncept.

    De har skrivit en bok om hur man skapar en hållbar privatekonomi, spelat in poddavsnitt som är riktigt bra, skapat en app som kan hjälpa till i vardagen.

    Angående vem som ska svara på frågorna så får man anta att det är kompetenta och hjälpsamma människor. Skulle inte tro att både pingis och Isabella investerar i ett företag utan att tänka på den biten.

    • ”Kompetenta och hjälpsamma människor”… som likförbannat inte ger OBEROENDE råd, eftersom dom jobbar för ett kreditbolag.
     Läs på lite om Collector snälla människa. Det är ingen välgörenhetsinrättning, snarare tvärtom, å det grövsta.

    • Eva, det är precis det som är obehagligt. Om målgruppen (unga vuxna) är lika naiva som du tycks vara.

     Man kan tyvärr inte tro att alla människor är ”kompetenta och hjälpsamma”. Särskilt inte när det handlar om pengar.

     • Hmm.. Till er två som kommenterat mitt inlägg:

      Oavsett om detta projekt vänder sig till yngre individer så är det i slutändan upp till var och en att bestämma om tjänsten är hjälpsam för dem. Om det inte är vettigt så slutar man helt enkelt att prenumerera på den.

      Oavsett om det är ett visst företag som ger dessa råd eller ej så handlar det om att hitta något som kan hjälpa eller ge verktyg så man kan förbättra sin ekonomi och vardag.

      Tycker ni är fixerade vid att hänga upp er på ord och väldigt snabba med att kalla andra naiva. Försök ha ett open mind istället.

  • Eva! Kommunen, arbetsförmedlingen, google, ungdomsmottagningen ( ja faktiskt) banken, föräldrar, lärare, studievägledare, skolan osv.. Alla dessa kan ge GRATIS råd till unga om dessa frågor, varför betala? De är dessutom utbildade!

   • Lisa! Så köp då inte tjänsten. Svårare än så är det inte. Är den inte relevant kommer det inte att fungera, är den relevant för tillräckligt många så håller det.

 23. Det var inte mycket till sida. En standard template som dessutom inte är välskriven. Designen är under all kritik och bilderna är pixliga och beskurna på ett sett som en amatör. Finns länkar som går till testsidan etc.

  Nej det visar vilken kvalitet som man sätter som standard för sitt jobb.

 24. Kan bara som så många andra här inne hoppas att ingen går på detta! För att få bedriva ekonomisk rådgivningsvetksamhet ska man stå under FI:s tillsyn och man måste självklart ha en ansvarsförsäkring. Att rådge är ingen lek och felaktig rådgivning kan få allvarliga konsekvenser. Snälla ni som tycker detta verkar bra, bolla med era föräldrar, vänner, banker och andra i er närhet!!

 25. Om man kollar Finansinspektionens föreskrifter ang finansiell rådgivning till konsument:
  http://www.fi.se/Folder-SE/Konsument/Fragor-och-svar/Forsakra/Radgivning/#N4
  framgår det att det finns särskilda kompetenskrav på den personal som lämnar personlig rådgivning till konsument ang finansiella frågor t ex penningplaceringar, försäkringar och lån. Om Economista själva inte kan dokumentera att de har kompetent personal måste de anlita andra som uppfyller kraven.
  Även Konsumentverket har lämnat råd och anvisningar ang finansiell rådgivning till konsument. Finns på verkets hemsida.

 26. Isabella, vänligen klargör vem som skall besvara de ekonomiska frågorna!

  Om det är Collector så är det ju inga ”oberoende” råd som kommer att ges.

  Och om det är du och Pingis som ska besvara frågorna så bryter ni mot lagen.

 27. Det finns gratis och mycket goda råd i samtliga av de frågor som Isabella radar upp, att få hos Konsumentverket. Vissa frågor kan man ställa till sin egen bank. Föräldrar och vänner är en god och gratis informationskälla. Sajten ”privata affärer” har många goda råd, och kostar inget. I egenskap av doktor och snart docent i marknadsföring på en av Sveriges största handelshögskolor ser jag med förtvivlan på Isabellas och Pingis sätt att sälja på unga människor dyra tjänster. Jag går in här och läser för att undersöka vad våra studenter (i åldrarna 20-26 i genomsnitt) läser. Här finns ett inlägg om att köpa spartips tillsammans med ett inlägg precis till vänster med rubriken ”Höst 2013 Nyheter varje dag Shoppa nu”). Isabella har ett mycket ”spretigt” varumärke och borde arbeta mer på att finna sin egen nisch och inte ägna sig åt vad som helst. Ungdomar borde vara mindre lättlurande och inte tro att Isabella skriver sin blogg och säljer sina varor och tjänster för att hjälpa sin unga målgrupp.

 28. Alltså, på riktigt – HUR tänkte ni nu?????? Vem i hela världen skulle betala 99 eller 129 kr per månad för detta? Känns lika modernt som typ Bamseklubben man var medlem i som 7-åring och fick en tidning och klistermärke. OK, en bok om ekonomi kan jag förstå (även om jag ALDRIG skulle köpa en som Blondinbella har skrivit) men detta…. Kidsen idag (det är väl din målgrupp?) betalar ju inte ens 99 kr per månad för spotify typ. Och får man välja skulle nog de flesta hellre ha betal-spotify än detta. Varför inte ha en inlednings-period på nåt år GRATIS innan ni vet att/hur det funkar? Vad ska du skriva/svara som du inte redan tagit upp i boken? Det känns mer som om du försöker sälja ekonomiskt självförtroende (dvs att våga gå in på banken och pruta på räntan) än faktiskt, ekonomisk rådgivning. Alla kids – MAN KAN FÅ GRATIS EKONOMISK RÅDGIVNING HOS KOMMUNEN.

  Hur i hela friden ska du ha tid att svara på ekonomifrågor online med en nyfödd bebis?? OK det säger sig självt att nån annan då svarar på frågorna men det framgår INTE i presentationen ovan. Jag vet inte vilken fantasivärld ni lever i….? Hur ska detta fungera, långsiktigt? Ärligt talat, du kan inte ens hålla liv i ett enda av dina ”projekt” (klädmärke, tidning, etc.). Jämför sen detta med Elin Klings eller Sofi Fahrmans tidningar som fortfarande, efter flera år, finns kvar och är framgångsrika! Du verkar bara vilja leka vuxen, framgångsrik ”business woman” med ”powerring” hit och dit. Finns många framgångsrika kvinnliga chefer som inte har i närheten av tid att lulla runt och oroa sig över powerringar, de jobbar istället.

 29. Lyssnade på economista podden här om dagen och tyckte den var bra. Dock känns detta lite väl oseriöst. Att man ska betala 99kr i månaden för att få ”ekonomsik rådgivning”. På mitt jobb (storbank) får vi inte ens ge svar på lättare rådgivningsfrågor utan certifiering i placeringsdgivnng eller swedsec. Har ni tillstånd för detta? Vill man inte vända sig till sin personliga bankrådgivare kan man ju faktiskt fråga vänner och familj eller varför inte googla. Helt gratis.

  Annars tycker jag att economista konceptet är riktigt bra. Ska bli spännande att läsa boken.

  • Men om du är en duktig säljare. Eller vill sälja på folk saker för att tjäna pengar så betyder ju inte det du säger så mkt eller?
   En säljare försöker ju alltid sälja på folk varor. Du fattar inte att det handlar om att sälja på dig något. Du verkar ha missat den biten.

   Hade hon brytt sig hade hon väl gjort en del prylar gratis.
   Menar hennes råd finns ju redan gratis på nätet.

   • Klart jag förstår att syftet är att tjäna pengar. Men argumenten för att köpa tjänsten håller inte. Varför betala för något man kan få gratis? En normal, vettig männsika betalar ju inte 99kr i månaden för att få ”ekonomisk rådgivning”. Speciellt inte från någon som inte är rådgivningscerifierad.

 30. SKÄMSKUDDE, jag dör. Vilket trött hemsida, ser ut som ett skolprojekt. Ännu mer pinsam fb-sida. Bara en massa reklam för Vitamin-vattnet och texten ”Bli en Powerful Economista. Gilla våran sidan för att få ett roligare och rikare liv!” Hahaha, ni hinner inte korrläsa uppenbarligen och ni äääälskar tydligen svengelska. JA det ger ju trovärdighet, hahaha.

  Det som tar priset är ändå att det första som skedde var att Economista Lifestyle liked Blondinbella. HAHAHA PINSAMT!!!! SÅ bra Blondinbella, då har du fått ännu en like på din egna sida! Av dig själv!! Vilket genomslag. Good job!

 31. Men shit vad tråkigt att du ska ha en så tung graviditet , trots att du inte är så stor än, kanske otränad. Det måste ju vara väldigt olika. Jag såg ut som dig, men inte var allt så besvärligt och otympligt(då hade jag preklamsi oxå). Visst förstår jag om man har foglossning eller problem, men så tungt kan det väl inte va i vecka 31?!

 32. Nej så pinsamt med economistasidan. Tyckte du verkade vara en härlig entreprenör. Men nu känns du bara som en bimbo. Jag tänker att du borde tänka igenom alla duna projekt innan du gör dem, det är så svårt att gå tillbaka och ändra och göra rätt efteråt. Tex om du hade funderat på om rådgivartjänsten verkade vara en vettig och bra grej så tror jag att du hade kommit fram till att den bara skapar badwill. Inget illa menat men ibland kan det vara så att om en person säger sig vara super engagerad i för mycket förlorar man i trovärdighet. Jag vet att du är en starter som tar expert hjälp men det blir ändå vimsigt med smycken, hundlotion, ekonomirådgivning, bloggportal, inneskor, tidning, och Gud vet allt. Mitt tips är att bli riktigt bra på och talesperson / investor för en eller två saker och vara outstanding på dessa. Kram

  • Var inte för hård mot Isabella! Det är Pingis Hadenius som är hjärnan och motorn bakom Economista. Isabella skulle aldrig ha kommit på idén med Economista, än mindre kunnat skriva en bok om privatekonomi.
   Pingis har ”lurat in” Isabella i detta projekt eftersom Isabella är känd och har många läsare på bloggen som kan tänkas vara intresserade av Economista.
   Undrar just vad Finansinspektionen tänker om Economista när man förutom att bedriva personlig ekonomisk rådgivning sysslar med att sälja hudvårdsprodukter och make-up…
   Detta är inte seriöst! Hoppas på anmälan både till FI och Konsumentverket mot Economistas marknadsföring.
   Har man för övrigt någon personal på Economista som är certifierad/licensierad för att lämna personlig finansiell rådgivning till konsumenter?
   Spelar ingen roll om Economista bara är bulvan för något företag som uppfyller kraven – gör man reklam i eget namn för dessa tjänster måste man själv uppfylla kraven på tillstånd och kompetens.

   • Pingis is The Plagiat Queen of Sweden. How can you ask for T.R.O.V.E.R.D.I.G.H.E.T when these two money hunters mix their heads together …

 33. Vad är det jag missar? Om Blondinbella vill ge personer kunskap kring sin privatekonomi varför skapa en tjänst där det kostar pengar att få råd om pengar? Varje kommun har en budget och skuldrådgivare dit man kan vända sig, hur många gånger man vill med frågor kring sin privatekonomi. Det är helt gratis och anonymt det med. Blondinbella borde känna till detta. Borde det inte vara bättre att hon upplyser sina läsare som budget och skuldrådgivning istället? ror många inte känner till att det finns. Onödig tjänst.

  Jag säger bara kommunens budget och skuldrådgivning! (du behöver inte ha skulder alls, kan bara vilja ha hjälp att göra en budget)

 34. Club Economista verkar vara rena bondfångeriet! Någon som minns när Isabella tog in förskottsbetalning för Egoboost Magazine och inte ens det första numret fanns annat än i redaktionens datorer och knappt ens där?
  De som betalat för sina prenumerationer fick vänta flera månader innan det första numret kom i brevlådan! Club Economista liknar detta upplägg – uppmana folk att betala 129 kr/mån (dvs 1548 kr/år) för en tjänst som ingen vet vad den innebär och vilka som ska leverera den är banne mig inget annat än lurendrejeri.

 35. Hahaha, ”Club Economista”! Det blir ju så pinsamt uppenbart att allt handlar om att pumpa folk på pengar, helt i motsats till företagets ”produkt”. Behöver man hjälp kan man ringa sin bank, fråga någon man känner eller kontakta sin kommun för gratis ekonomisk rådgivning. Om man har så svårt att sköta sin ekonomi att man behöver ständig hjälp varje månad, så finns det även god man och förvaltare som kan hjälpa en med rättshandlingar.

  Dessutom: Vilken otroligt amatörmässig hemsida, full av fel och stora informationsluckor. Pinsamt med ”sexig sekreterare”-framtoningen som bloggerskan har på framsidan…

  • Helt ok med bröst som håller på att pressa sig ur blusen. Tänk om fler tjejer kunde erbjuda oss killar lite ögongodis!
   Fast det ger naturligtvis en något märklig bild av Economista.
   Vem vet, det är kanske inte alls ekonomisk rådgivning som erbjuds för 129 kr/mån? Upplägget påminner om en del ljusskygga sidor man kan prenumerera på för att få tillgång till innehållet.

 36. Ett företag som ska ge tjejer ekonomisk rådgivning, ska även sälja krämer och smink till samma tjejer. Skämtar ni med mig? Handlar allt om pengar i er lilla värld? Var är trovärdigheten? Om ni skriver en bok + ger ut en podd som handlar om ekonomi så tycker man ju att ni ska ha fått med det allra viktigaste. En prenumerationstjänst ska då absolut inte behövas.
  Det kan inte bara vara jag som inte förstår det paradoxala i att ge ekonomisk råd till människor som man säljer en massa saker till? Kan tjejer visa nu att vi inte alls är så lättlurade som vissa verkar ha fått för sig och bojkotta alla dessa produkter och tjänster som de försöker pracka på folk?!

 37. Måste vara årets sämsta affärsidé? Gjorde ni någon marknadsundersökning alls på gratisalternativ till den s k tjänsten? Hur tror ni folk är beredda att betala för tjänster som finns gratis ”överallt”? Skulle vara kul om du ville skriva om hur ni tänkte inför lanseringen av denna betaltjänst, vad i denna tjänst som inte kan besvaras i boken och poddcasten, vilka er målgrupp är och framför allt varför man skall välja att betala för sådant som man kan få gratis, speciellt som denna tjänst riktar sig till sådana som inte badar i pengar. Tror många vill veta

 38. Pingis is The Plagiat Queen of Sweden. How can you ask for T.R.O.V.E.R.D.I.G.H.E.T when these two money hunters mix their heads together …

  • Ven skulle vilja bli förknippad med Plagiat-Pingis? Jo, en entreprenör som misslyckats med allt och ser en sista utväg (eller är det tvärtom)?

 39. Spara 99 kr i månaden istället, laga mätlådor, köp second hand, sälj gamla kläder, ät mindre ute, köp begagnat.. Allt som blondinbella inte gör..

  • Precis, ät inte ute, går inte på spa, manikyr- och pedikyrbehandlingar, ät frukost hemma, inte alls lyxigt som Blondinbellas liv men ni spar pengar tjejer! Ett tips: skaffa er en utbildning så ni slipper leva på allmosor, sponsring, dessutom kommer ni förmodligen att få en lön ni kan leva på (och kanske då då försörja maken om han nu skulle vare en goldigger eller skulle vilja försörja sig som telefonförsäljare)

 40. Det känns som att min kommentar blir lite överflödig om jag ska skriva ned mitt tycke. Många härinne har redan nämnt det jag vill säga. Jag gillade inte det här alls. Betala pengar för något som jag kan få gratis, det är inte ekonomiskt någonstans. Vem säger att er rådgivning skulle vara bättre? Jag tror faktiskt att alla kan hålla koll på sin privatekonomi och faktiskt lyckas spara mer och handla mindre om de verkligen bestämmer sig för det. Sen känns det lite farligt att få rådgivning från någon som går och gör spa-behandlingar titt som tätt, äter mycket ute, shoppar osv. Och från någon som faktiskt inte är utbildad inom området. Tack, men nej tack!

OBS, du är inte anonym när du kommenterar. Din IP adress sparas och kan spåras!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>