Att hitta på ett problem

.. Och så kom det en sådan här nyhet igen som kändes som ett förlängt aprilskämt.

Att Södra Latin i Stockholm inför ett tredje omklädningsrum som är till för dom som inte känner att de passar in någonstans. Jag blir bara så himla nyfiken kring just det där. Trots sin sexuella läggning så är man ju fortfarande ett kön. Det är ju inte så att man har två kön som en  hermafrodit och får panik över vilket omklädningsrum man ska gå in i. Hur långt ska vi dra det? Ska vi lägga till en toalett också på offentliga platser för de som inte är en man eller en kvinna? En egen hen-toalett? Ska vi hitta på ett till yrke också för de som inte känner att de kan gå till en gynekolog eller urolog för att man är något där i mellan? Ska vi göra en hen-avdelning i klädbutikerna så att ingen blir kränkt över att det bara finns manliga och kvinnliga kläder?
Skärmavbild 2013-04-25 kl. 09.26.35

blogstats trackingpixel

799 reaktion på “Att hitta på ett problem

 1. Pingback: Kvinnokläder som straff & könsneutrala omklädningsrum » Emma Lindblad – Researcher and Lecturer

 2. Pingback: Öppet brev till Isabella Löwengrip från en livs levande transperson » Trollhare

 3. Pingback: Könsneutralt och så himla bra - Christine Gelfgren

 4. Pingback: Well, I think you’re just evil. | 1990something

  • Jag förstår inte alls vad du syftar på i denna kommentar men jag går på södra och du ska veta att omklädningsrummet används.

  • Nej!
   Kön är en identitet!
   Man är man eller kvinna, det är inget konstigt, det är helt naturligt.
   Att sedan en del människor har haft svår i uppväxten och att hitta sin identitet förändrar ingenting.
   Det finns fortfarande bara två kön.

   Det går inte att ”skapa” nya kön efter behag därför att de inte finns.
   Kan jag hävda att jag inte passar in i min nuvarande ålder (30+) och kräva att skatteverket ger mig ett nytt personnummer som börjar på 2008 för att jag känner mig som en 8-åring?

   Ska vi skapa alternativa åldrar?

   Jag kanske har svårt att hitta mig själv som jordbo och vill bokföra mig som astral varelse som inte behöver betala skatt.

   Man måste kunna tala öppet om såndana saker utan att bli stämplad som ”Hatare” och ”ond” osv.

   Om vi inte kan tala längre är det slutet för vårt samhälle

 5. Det är väll en jättebra idé med hen-kläder och hen-toaletter? Är det inte att hitta på ett problem att streta emot? Vem skadar det? Borde inte du fattat att kön bara är en social konstruktion? Så många frågor, så lätta svar…

  • Sen när blev könet en social struktur? I all tid har människor fötts med antingen det manliga eller det kvinnliga könet. Och i alla tid har män och kvinnor haft olika egenskaper, intressen och utseenden. Sen att det finns överdrivna ideal i dagens samhälle är en helt annan sak.

   • Jag håller med. Enda sedan stenåldern har kvinno-ap-människorna sett till att få sina djurhudar flådda från just de rosafärgade djuren, rakat benen för att slippa hålla värmen och druckigt sockerfri läskeblask för att tänka på figuren medan man-ap-människorna gjort det motsatta. Härligt att följa så pålästa människor här i kommentarsfältet, blir lycklig 😀

   • Jag håller med! Enda sedan stenåldern har ju kvinno-ap-människorna faktiskt sett till att få sina djurhudar flådda från just de rosafärgade djuren, rakat sina ben för att slippa hålla värmen och druckigt lightcola i tanke om figuren och mans-ap-människorna det motsatta. Så härligt att följa så pålästa människor här i tråden! 😀

    • Man behöver inte dumförklara folk genom att låtsas att man inte förstår budskapet. Män och kvinnor har fötts olika i alla tider. Män har snopp, kvinnor slida. Kvinnor har bröst, det har inte män. Om vi skiljer oss så mycket övrigt i kroppen varför skulle då inte hjärnan kunna skilja sig? Faktum är att kvinnor har fler kopplingar mellan höger- och vänsterhjärnhalva än män har, vilket leder till att vi i genomsnitt blir mer känsloladdade. Vår hjärna är för övrigt mer kompakt än än mans. Så härligt att följa så pålästa människor här i tråden! 😀

 6. Jag är nog mest lite nyfiken på varför inte? Alltså varför du tycker att det är fel. Din ståndpunkt däremot, den får stå för dig.

 7. Jag uppmanar alla i allmänhet o självutnämnda proffstyckare i synnerhet att gå in på Kunskapskanalen (busenkelt via nätet!) o ägna några välinvesterade minutrar åt att titta på programmet ”Mitt kön och jag”! Först därefter är det lönt att ta en debatt… Okunskap är förhoppningsvis ett tillstånd som beror på brist på – just det – KUNSKAP. Sedan finns det personer som tycker att det är enklare att traska vidare i livet utan vare sig insikt o kunskap. Det är ett fritt val. Men att ha fått veta att man saknar tillräcklig information/kunskap och ändå fortsätter att traska vidare okunnig är dessutom fullkomligt ansvarslöst. Än värre blir det när man respektlöst o i pinsam brist på kunskap ger luft åt ngn slags allmän uppfattning offentligt. Gör om Bella, o gör rätt.

 8. Ledsamt inlägg Bella, trots att jag kan förstå att du blir uppretad av allt detta när du inte kan identifiera dina ena erfarenheter med just dessa detaljer men här blir du faktiskt lite föraktfull. Jag har träffat flera androgyna, bland annat en tjej i min terapi grupp är det. hon är bara inte tjej, hon är kille trots att hon är tjej i biologin. det slog mej när vi satt på terapin härom veckan, när ja berömde hennes helsvarta converse skor och när hon tackade mej, då fick ja en liten förvirrad känsla ”liksom var det en tjej eller kille ja berömde”
  2011 hette en av Idol-finalisterna Linni Barresjö, en tjej fast kille. Året innan tävlade Sassa Bodensjö, samma sak med henne. Det är är ett fenomen som finns och existerar, och klart att vi ska ta upp det! Det är ju för sjutton inte 50-talet vi lever i där tjejer varken fick a kort hår eller lånbyxor, kan bara föreställa mej ur dåligt endel mått. Ett tredje omklädningsrum är en del av utvecklingen, vi har valt mångfald och där ska det finnas plats för alla då kön inte bara som du själv anser, bara handlar om biologi. Fult med sånna är föraktfulla konservativa påhopp, och att dessutom förlöjliga och bagatellisera det som att det bara handlar om att nån kan bli kränkt. Det gäller mycket mer så låt oss leva i 2013 med omklädningsrum för alla i samhället!

  • Tycker vi istället borde lägga pengarna på grundläggande utbildning i det svenska språket istället för på en massa hen-toaletter, hen-omklädningsrum och övriga hen-saker. Du är ju ett praktexempel på att kunskap i svensk grammatik är bristfällig.

   • Hej Namn!

    Hade du svårt att förstå vad Frida skrev? Jag hade inga problem alls, och det tror jag ärligt talat inte att du hade heller. Tycker du att det bara är värt att lyssna på dem som skriver helt korrekt? I så fall är det inte många som är värda din uppmärksamhet. Att en person inte skriver i enlighet med standardnormen är inget argument för att vifta bort hens åsikter, eller ett skäl till att göra sig lustig över hen. För det mesta är det ändå inga problem att förstå vilken åsikt som förs fram. Avfärda ingen enbart på språkliga grunder, för hen kan ändå vara värd din uppmärksamhet!
    Förstår du åsikten – svara sakligt, oavsett om du håller med eller inte.
    Förstår du inte – fråga, och svara sedan sakligt efter bästa förmåga.

    Felstavade hellsningar
    Anna Lindberg

 9. Signalen som skickas till de unga är att det är OK att vara annorlunda, vad är det för fel med detta?

  Hur osäker är man inte i sin egen könsidentitet om man försöker styra och kontrollera andra människors känslor.

  • Precis, hur osäker blir man inte i sin egen könsidentitet om man försöker styra och kontrollera andra människors känslor? Liksom Blondinbella är jag en STOLT kvinna och jag vill inte att andra ska styra och kontrollera mina känslor kring detta och skapa ett hen-uttryck!!!

   • Att använda hen eller skapa könsneutrala alternativ på offentliga platser har ju ingenting med din kvinnlighet att göra. Det handlar om att människor som är trans eller queer ska kunna gå på toa lika självklart och otvingat som du.

    Det är ju inte heller bara för att någon ”vill” använda en könsneutral toa utan till exempel en transkvinna som kan riskera att bli utkastad från damtoan eller nedslagen på herrtoan. Ska hon inte få gå på toa på allmän plats tycker du?

    Hen-begreppet är inte till för att ”omvända” folk, utan har ju uppkommit för att det finns ett behov för det!

 10. ”Ska vi lägga till en toalett också på offentliga platser för de som inte är en man eller en kvinna? ” skriver du. Det finns redan kan jag i så fall tala om för dig. Jag antar att du har gått på ett antal sk RH-toaletter (RH=rörelsehinder) i ditt liv, när nöden tryckt på? Visa mig den offentliga RH-toalett i Sverige som har annat än en rullstolssymbol på dörren. Är jag, som kvinna, sittandes i rullstol, inget kön alls då? Såklart är jag det.

  • Herregud. Alla har väl rätt att diskutera och tycka till om saker i samhället eller? Varför går du in och läser hennes blogg när du vet att hon skriver en hel om sina åsikter?

 11. Jag förstår inte varför du blir upprörd? Hur påverkar det dig eller inskränker dig i din vardag att det finns ett tredje omklädningsrum? Uppenbarligen finns det ju ett behov av det, annars skulle man inte göra det. Sen att det inte är DITT behov, betyder ju inte att det är onödigt. Det är liksom inte din sak att bedöma nödvändigheten av det omklädningsrummet. Ungefär som att vi som kan gå skulle tycka till om rullstolsramper. Vi behöver dem ju inte, så vi skulle alltså gå ut och deklarera att de är helt onödiga. För oss ja.

 12. Tycker det är bra att det finns omklädningsrum för alla. Jag förstår inte vad det skadar dig om EN skola har detta. Det skickar ju dessutom ut bra signaler, att man får vara precis vem man vill och inte tvingas känna behörighet till ett speciellt kön. Tycker att det var ett jättebra initiativ av skolan att göra detta!

 13. ”Ska vi göra en hen-avdelning i klädbutikerna ” – ja unisexaffärer, det finns ju redan. Om tjej kan ha byxor, kan väl kille ha kjol. Skottarna har det redan. Det vi kallar för kvinnligt/manligt är inte alltid genetiskt betingat utan traditionellt. Det jag alltid har ogillat är könsskillnader som är enbart tradionellt bundna.
  Blondinbella, plugga på transsex. Jag var som ung biologiskt tjej väldigt obekväm med att gå in på tjejavdelningar. På killavdelningar kunde jag inte heller gå pga mitt biologiska kön. Det hände att jag blev utkastad från damavdelning på en simhall . Man trodde att jag kommit fel och när jag påtalade mina kvinnliga kroppsdelar, undrade man om jag såg ut inuti likadant, dvs om jag hade livmoder, vilket jag hade. Det hjälpte inte. På herravdelning kunde jag inte gå pga mina kvinnliga kroppsdelar. Jag fick helt enkelt sluta gå på simhall. Idag har jag bytt kön och blivit man, men mina manliga kroppsdelar tål inte närmare granskning . Jag får alltså undvika herravdelningar där man är naken.

 14. Oj.. snacka om icke påläst tjej! Skämdes nästan när jag läste inlägget.. Du är lillgammal på både ett och tre sätt.

 15. Om det finns en könsneutral toalett så finns det antagligen ett BEHOV av det. Och jag kan lova redan nu, det kommer inte påverka dig det minsta lilla. Att folk säjer hen kommer inte påverka dig för du kommer pga sammanhanget förstå vad denna person menar och du behöver inte använda ordet om du inte vill. Du kommer fortsätta ha en vagina, du kommer kunna bära klänningar och din pojkvän kommer ha en snopp innanför sina byxor. Att det kommer fler saker som ger andra EXAKT SAMMA MÖJLIGHETER SOM DU betyder INTE att du kommer bli bortprioriterad. Det betyder bara att fler människor kommer ha möjligheten att få den respekt och integritet de förtjänar. Hur jävla svårt ska det vara att fatta?

  (Jag tänker inte ens ta upp grejen med att det faktiskt finns tredje kön osv eftersom forskningen redan finns där ute det är bara du som inte vill se det)

 16. Jag blir nyfiken på er som tycker att ”snopp=man snippa=kvinna. Punkt” Ni verkar vara väldigt säkra på att vårat yttre avgör vilket kön vi tillhör. Naturligtvis har vi en yttre könsidentitet, men vi har även en inre. Som exempel så är hanfåglar färggranna och tuppar sig inför honorna. Där tycker jag att man kan se en tydlig könsidentitet som uppenbarligen sitter i generna. Varför skulle det vara annorlunda hos oss människor? Jag är kvinna både på utsida och insida. Tanken på att vara en man är väldigt främmande för mig = Jag känner mig som en kvinna. Men min kille föddes som kvinna på utsidan och som man på insidan. Han har mått sjukt dåligt under hela sitt liv och alltid känt sig ”fel”. För några år sedan påbörjade han sitt könsbyte, och nu när hans yttre stämmer med hans inre är han som en annan människa. Han mår bra, vill inte gömma sig, och han beskriver det som att han känner sig hel.

 17. ”Att hitta på ett problem” verkar vara precis det som du gjort. Du behöver inte använda det könsneutrala omklädningsrummet om du inte vill. Men det finns människor som skulle uppskatta det, även om du inte förstår koncept som ”transsexuell”. Läs på lite nästa gång innan du uttrycker dig så ignorant.

  • Både ignorant OCH okunnigt.
   Kan hon inte bara vara lycklig i att hon ska få barn utan måste fortsätta hålla på.Ger det 5 år förhållandet.Känner man ens varandra efter 1 år?

 18. Hemma hos mig har vi EN toalett som både jag och min pojkvän använder… Hur har du och odd det hos er? Varsin toa där det står ”flickor” på ena och ”pojkar” på den andra? Du är ju så dum och inskränkt att jag börjar tycka synd om dig… Tack för att du ändå gjorde min dag, som alltid när du lagt dig i nått du inte kan ett piss om ^^

 19. All tidigare respekt jag i nån mån hade för dig är som TOTALT bortblåst efter att ha läst detta SANNERLIGEN OTROLIGT PÅLÄSTA och VÄLARGUMENTERADE inlägg. Det är fruktansvärt sorgligt att veta att det här är sättet du förhåller dig till sådana här frågor, jag trodde uppriktigt mer än så om dig.

 20. Skitbra Bella, jag blir så glad att du ”vågar” skriva om det här! Kan inte annat än att hålla med dig :)
  Kram ♥

 21. Förlåt men du har tappat förankring till samhället och verkligheten du säger att du lever i. Det här var det pinsammaste, bland det mest obildade och komiskt hemskaste jag läst – jag trodde mer om dej. Du har blivit så fruktansvärt hjärntvättad av den annorlunda tillvaron du lever i. Sen jag började gymnasiet har jag träffat på fler och fler personer som inte identifierar sig med något av de traditionella könen, och det har varit så häftigt: jag slår vad om att du aldrig gjort det – och det är vad som är så hemskt: Du ger dej in i en debatt och häver ur dig ord, termer och kränkande kommentarer, kring ett ämne du inte känner eller på något som helst sättt behärskar.

  Missförstå mig inte, du kan tycka att Södra Latins initiativ är fel, men att man som förebild, vuxen människa och yrkesbloggare skriver så idiotförklarande saker som dessutom gör folk ledsna – det är bara skamligt. Känner du till begreppet psykosexuell könsidentitet? Nej, tänkte väl det – du kan fortsätta googla, men risken finns att någon så inskränkt som du aldrig kommer ha empatin för att kunna sätta dig in i andra människors situationer.

   • asså ni gör samhället obekvämt att leva i, ni som inte håller med Bella. Helt ärligt. ÄR MAN EN KVINNA SÅ ÄR MAN EN KVINNA OCH ÄR MAN EN MAN SÅ ÄR MAN EN MAN. KOLLA UNDER BYXAN. Varför ska det vara obekvämt för en tjej att byta om i ett omklädningsrum (för tjejer) när de andra också har en jävla MUS. Istället för att slösa pengarna på något vettigt istället så vill ni slösa på omklädningsrum? Vart fan är eran IQ? Är man såpass dum att man känner sig som en kille fast man är tjej är bara ett psykiskt fel man har i huvudet, de mste ha vård inte sprida sitt problem i vårt samgällle

 22. Ja, det skal vi.
  Jeg kjenner jenter som har blitt kastet ut av kvinnetoaletter bare fordi de ikke følger normene for sitt kjønn. Og jeg kjenner mennesker som ikke føler seg hjemme i noen kjønn. Det er vanskelig å sette seg inn i en sånn situasjon når man er født i et kjønn og føler seg hjemme der. Men uansett er det viktig å gjøre ting enklest mulig for alle, spesialt i oppveksten, for at ingen skal føle seg utstøtt.

 23. snälla, du kan väl iallafall försöka tänka längre än näsan räcker INSE ATT DET FINNS MÄNNISKOR DÄR UTE SOM INTE TÄNKER SOM DU GÖR!! och vad i hela friden skulle det spela för roll för dig, som uppenbarligen inte upplevt några problem kring könstillhörighet eller liknande, att människor som faktiskt gör det också ska få leva i ett samhälle som fungerar även för dem??
  herrejisses tänk på andra än dig själv.

 24. Folket som säger att du är korkad och förtjänar allt näthat du kan få är ju fan lika korkade!! Du sa din åsikt (helt rätt enligt mig) och fick endast skit, fan låt folket tycka vad dom vill. Man är väl ändå INTE korkad bara för att man tycker olika. YOU GO BELLA

  • Om tyckandet grundar sig på faktafel, och man inte bryr sig om att revidera sin åsikt då hundratals människor påpekat det, då är man fakiskt korkad.

   Om tyckandet grundar sig på bristande empati är man inte nödvändigtvis intellektuellt korkad, men man är självcentrerad, vilket är samma sak som socialt och emotionellt korkad.

 25. Pingback: Könskrig? | vinagerchips

 26. Snälla Bella!

  Du verkar ha oerhört svårt att förstå ordet ”Hens” innebörd. INGEN menar att vi ska sudda ut människors kön. Men det finns tillfällen då man pratar om någon eller något där det inte spelar någon roll / där man inte vet könet på den omtalade personen, då är ”hen” tilltänkt att användas. Du är fortfarande ”hon” och en man är fortfarande en ”han”. Ingen har tänkt kalla dig hen. Lägg ner nu! Jag har länge tyckt att du är inspirerande och duktig, jag har inte nödvändigtvis hållit med dig i allt du säger men ändå respekterat dig för att du verkat vara en gatsmart tjej. Men alla dessa fientliga inlägg om genus och där du mer eller mindre pissar ditt eget kön i ansiktet så har jag blivit mer eller mindre avigt inställd till dig. Vad är det som gör dig så upprörd egentligen? Är det främmande för dig att kvinnor i alla tider varit lägre stående än män? vad tror du det är som gör att du sitter på den position och frihet du sitter på idag? Ett gäng kvinnor som röt ifrån och sa ”låt kvinnor vara kvinnor och män vara män!!” ? Du ska nog ta dig en funderare på detta Bella. Visst, vi har kommit mycket långt i dagens läge men det är långt ifrån färdigt.

  För övrigt vill jag upplysa dig om att en urolog inte är en mansläkare, en urolog arbetar med de urinproducerande organen. En ANDROLOG däremot, är specialiserad på mannens könsorgan.

 27. Detta gjorde mig sjukt irriterad. För det första, om det hjälper människor, även om det bara skulle vara en enda, så finns det väl ingen anledning i världen att INTE införa det? Du behöver inte gå in dit, men det finns folk som vill, så låt dem ha detta alternativet!

  ”Trots sin sexuella läggning så är man ju fortfarande ett kön.”

  Hur tusan tänkte du här? Att vara transvestit är INGEN SEXUELLÄGGNING, det handlar om vad man själv känner sig som, vilket kön man identifierar sig med. INTE vilket kön man attraheras av.
  ÅH! Hur kan man skriva ett inlägg om något man inte vet någonting om?

 28. Hej!

  Jag har hittills föraktat bloggare som dig Isabella Lövengrip. Men jag är ett nytt fan efter att ha läst detta inlägg =).

  Bra!!! Bekämpa genusepidemin innan den förstör könsrollerna helt.. Få kvinnor att återgå till kvinnorollen :). Det mår alla bättre utav.

  • Ja! Instämmer! Du har så himla rätt! :)

   Om vi återställer de fina gamla naturliga könsrollerna, då skulle Bella inte kunna driva företag längre. :)

  • Ja, instämmer. Du har så himla rätt! :)

   Då kommer ju inte Bella kunna driva företag längre, eftersom det är feministerna hon har att tacka för det :)

 29. Du skriver att du blir så himla nyfiken på detta, vilket är bra eftersom du inte verkar vara så insatt i ämnet. Nu har du fått hundratals kommentarer, flera öppna brev, tips på böcker och dokumentärer (sitter själv och tittar på ”Mitt kön och jag” på UR play nu, jättebra!) Hoppas all info har stillat din nyfikenhet nu och att du tar till dig och lär dig något nytt :) Och dessutom bör man inte säga hermafrodit, det anses nedvärderande, intersexuell är ett bättre ord! Du har många kloka och bildade läsare Bella, lyssna på dem när du skriver att du faktiskt blir nyfiken!

 30. TACK BLONDINBELLA. TUSEN TACK SERIÖST. FOLK SKA KOMPLICERA HELA TIDEN, SOM DU SA MAN ÄR JU FORTFARANDE ETT KÖN SÅ VARFÖR GÖRA SKIT OMKLÄDNINGSRUM DÄR BÅDE KILLAR OCH TJEJER KAN VARA, DET ÄR JU SÅ JÄÄÄÄVVLLLLAAAAAA ONÖDIGT. Alla transor kan gå till toaletterna för fan, det är ju inget jävla fel med det va? åh idioter..

   • Började seriöst gråta av ilska när jag läste detta. ”Alla transor kan gå till toaletterna för fan”. Varför då? Varför ska de gå och gömma sig? Varför ska inte de få en fristad där de kan känna att de kan skita i alla normer om kön, där de kan få byta om bland andra människor utan att känna sig konstiga eller utanför, där de kan känna sig trygga och slippa bli utstirrade, där de kan få vara som de vill? Men du tycker istället att de som inte vet ut eller in ska gömma sig eller bara anpassa sig, för det är bara skit med könsneutrala omklädningsrum? Fy fan, du kan nog vara en av de mest ignoranta människorna jag har stött på hittills i mitt liv. Tvi!

 31. Hej, jag är själv transsexuell och har nu varit det i 6 år. Jag är nu 26 år och har varit transexuell sedan jag var 20 då jag helt enkelt var lite vilse, skämt å sido.
  En sak jag nu vill säga är att jag själv som nu levt som en tjej i 6 år har aldrig haft problem med omklädningsrum. Inte i skolan, inte i gymmet och inte i simhallen. Jag går helt enkelt dit jag känner mig mest bekvämast i. Och i mitt fall är det tjejernas. När jag gick i skolan hade jag heller inga som helst problem. Jag gick då till killarnas eftersom jag då hade en penis och inga bröst. Absolut inga problem med det. Så att skaffa en hen-omklädningsrum känns bara diskriminerande. Kanske kan det misstolkas men i just mitt fall så känner jag inte det eftersom när jag gick i skolan så hade jag aldrig dem där känslorna om att jag aldrig passade in . Det är bara ett ställe där du byter om. Komplicera det inte nu tjejer och killar, lesbiska och bögar, transor och bi:n. Och ta det för givet och SKYLL inte på blondinbella. Hon säger bara sin åsikt som alla er andra. Själv ser jag upp till henne och gör det fortfarande. Tummen upp bella. tycker du har rätt faktisk //Phyllis

 32. Jag köpte för ett par år sedan din bok Ego Boost när den gavs ut, och tyckte att du var en inspiration för många unga kvinnor och någon som ville uppmuntra folk att tro på sig själva och våga ta plats…Efter detta otroligt inskränkta och opålästa inlägg ångrar jag alla höga tankar jag hade om dig. Boken som förut stod i min hylla ligger nu i soporna.

  Live and LET live, Bella!

 33. Hello Bella,

  I am an actual transgender person who was personally very offended by what you’ve said here. I’ve written my own post on my blog here: http://therutz.tumblr.com/post/49082239299

  I hope if/when you see this you’ll realize that people like myself exist and struggle every day to have the rights and comforts that you have.

 34. ”Trots sin sexuella läggning så är man ju fortfarande ett kön. Det är ju inte så att man har två kön som en hermafrodit och får panik över vilket omklädningsrum man ska gå in i.”

  Fast det är ju just det du inte vet, eller jag heller för den delen. Såg en dokumentär om hur många som föds med dubbla kön (antingen genitalt eller hormonellt eller båda) Det var chockerande många.

  Även om det inte är så. Omklädningsrum i skolan borde verkligen diskuteras i större utsträckning. Det sker mycket otäckheter där inne oavsett hur könsförvirrad/oförvirrad man är.

 35. Pingback: Tre länktips v.17 | KICKANWICKSELL

 36. Pingback: Blondinbella är stolt men borde kanske skämmas lite? |

 37. Pingback: VÅRT SINNE FÖR PROPORTIONER OCH EN KIOSKVÄLTARE | KajsaLisasblogg's Blog

 38. Hej Isabella!
  Du känns som en skärpt tjej och jag köper grejen med att hendebatten ibland kan gå till överdrift. Dock minns jag med fasa hur jobbigt en av mina vänner tyckte just det här var då han kom ut som homosexuell då vi gick på högstadiet. Vad skulle folk nu säga i omklädningsrummet, alla visste ju att han var bög?

  Tyvärr var alla inte så toleranta och accepterande denna period och det var många som vände honom ryggen och fick för sig att han umgicks med dem för att han var intresserad av dem på ett annat sätt än som vänner. Ibland är det bra att försöka sätta sig in i andra människors situation. Jag tänker idag hur oerhört stark han var som vågade komma ut i en sådan känslig period i sitt liv och hur mycket en sån här grej faktiskt hade kunnat underlätta för honom. Kanske var det inte ett problem för honom att identifiera sig med ett kön, däremot hade han inte makt att styra över omgivningens uppfattning och agerande!

  • Jag som tjej växte upp med både tjejer och killar som vänner. Det kan hända att vissa kompisar trodde att jag var vän med dem för att jag var intresserad av dem, so what? Tjejer och killar kan vara vänner utan att det leder till något mer, eller hur? Är det inte bättre att folk lär sig än att vi separeras i något slags apartheidsystem för att undvika ”kränkningar”?! Dagens samhälle skapar problem som inte finns för att flytta fokus från riktiga politiska problem. Att vara kränkt är det nya svarta. Skaffa lite skinn på näsan och möt livet, för fan. :)

 39. Håller helt med dig Bella!! Blir alldeles matt av all denna hysterin kring hen, hen-oklädningsrum, hen-dagis OSV….. Blir så otroligt trött på att tjejer inte bara kan få vara tjejer, och killar inte kan få vara killar. Känner man sig varken som en tjej, eller en kille- fine! Vad gör det? Varför måste vi i dagens samhälle hetsa fram ett namn på allting? Varför kan man inte bara få vara som man är? Varför är det så viktigt att man måste placera alla i olika fack? ”Tjejtoaletter.Killtoaletter. Hentoaletter. Barntoaletter. Vuxentoaletter. Handikapptoaletter. ”
  Snart måste vi väl leka med könsneutrala leksaker och köra könsneutrala bilar också.
  Tack för att du säger vad tycker! Jag skäms över alla kommentarer du fått över detta. Vart tog yttrandefriheten vägen undrar jag? Och stoppa näthatet, var det bara ett skämt eller?
  Var stark Bella och fortsätt med det du gör! Kraam

 40. Så mycket negativa kommentarer du får. Bra att vara stark i sin ståndpunkt tycker jag. Själv håller jag på att fundera på min gällande genusfrågan, står nog lite mitt emellan känns det som. Ska försöka skriva ett inlägg om det framöver i min blogg också, kan vara skönt att få skriva ner sina tankar.

 41. Pingback: Bögarna och Barnen |

 42. Det mänskliga släktet är enligt Bella uppdelat i tre(!) olika tillhörigheter, helt beroende på vilken sorts toaletter det finns. Män, Kvinnor och Rörelsehindrade.

  Toppen! Det visste inte jag.

  En bra idé hade ju vart att göra toaletter för ALLA olika slags tillhörigheter. En för bögar, en för kineser, en för kristdemokrater. Åh! Ja! En för Bella såklart!
  Fatta det köpcentrets toalettavdelning, jeeeezes!

  ….eller så har vi en toalett för människor. Typ.

 43. Pingback: Löwengrip och den stora bristen på perspektiv | Spelvärldspareringar

 44. Pingback: Men jävla amning | mondokanel

 45. Tyvärr Bella. Jag har tappat all respekt för dig. Jag brukade följa din blogg och tycka den va intressant, men sedan du började med offentliga diskussioner utan någon som helst grundkunskap inom ämnena så gick det ut för…

  Jag respekterar att du har dina åsikter, MEN lite större efterforskningar och några riktiga argument kan krävas för att din retorik ska upplevas trovärdig.

  Du kan mycket om annat, men inte tillräckligt inom detta ämne för att du ska kunna sätta dig in i identitetsfrågorna.(så uppfattar jag det iaf) Detta har även återkommit i din blogg vid flera tillfällen bl.a när du påstod att bära äkta päls var miljövänligt. (vilket är bullshit och är helt beroende på hur processen ser ut från slaktat djur till färdig produkt)

  Slutligen. Stort grattis till graviditeten för att avrunda med någonting positivt

 46. Jag läser ett flertal bloggar, men har aldrig blivit så provocerad eller känt mig tillräckligt träffad för att skriva mina argument i kommentarsfältet. Och då menar jag ALDRIG. Men för att vara en bloggare med hundratals läsare var detta ett otroligt okänsligt inlägg och rent utsagt respektlöst. Du visste att detta skulle provocera, att människor skulle känna sig träffade och framför allt att dessa människor skulle känna sig så missförstådda och mindre värda..

  Du pratar jämt om hur du vill hjälpa osäkra tonåringar till att bli starka i sig själva. Hur säkra är människor som inte har kunnat vara bara ett kön, när de blivit utkastade från omklädningsrum/dam+herrtoaletter, för att det inte har passat in någonstans. Din ADHD är ett exempel också, vill inte du att barn/ungdomar med denna diagnos ska få ta en rast från lektionerna när de känner att de inte kan sitta still längre? Det kallas anpassning efter behov! Det gäller fasen detta också.

  Alla är olika. Du borde kanske visat en gnutta empati och försökt sätta dig in i de utsattas situation innan satte dig bakom skärmen och rent utsagt hånade dem.

 47. Du tänkte aldrig på följande scenario:

  1.
  Du och dina bloggande bimboväninnor åker iväg på spa.
  I anläggningens omklädningsrum möter ni Berit 55 som är en pre-op MtF transsexuell och som fortfarande är lite hårig samt har snoppen kvar trots de yppiga brösten.

  Hur hade ni reagerat inför att denna person stod i duschen och tittade på er när ni duschar?

  Svaret på den frågan är att ni inte ens skulle ha duschat utan sprungit ut och skrikit efter personalen så snart ni fick se snoppen.

  Tror du då att Berit skulle känna sig bättre till mods och passa in hos herrarnas, hon har ju visserligen snopp som alla de andra? Inte särskilt troligt eftersom att hon skulle bli minst lika uttittad där som en tjej blir på ett nakenbad och vem vill bli betraktad som ett objekt eller än värre som en udda utböling som inte hör hemma?

  2. Din pojkvän och hans killpolare är på gymmet för att träna. Efteråt möts de i duschen för att snacka lite skit och då får de syn på Mikael, som är en 30-årig FtM transsexuell och som så sent som för ett halvår sedan opererade bort sina bröst men som fortfarande har snippan kvar.

  Kan du med handen på hjärtat hävda bestämt att ingen där i duschrummet skulle peka, skratta eller förnedra Mikael utan helt enkelt bara acceptera hans närvaro?

  Eller skulle du och dina väninnor vilka möta Mikael inne på damernas när ni har tränat klart – han har ju trots allt en snippa han också?

  Nej, det är inte särskilt troligt att så skulle ske och beviset för detta utgörs av det här blogginlägget som du har la upp. Du visar på osedvanlig dumhet även för att komma ifrån en blonderad bimbo men det är glädjande att se så många tänkande människor lämna kommentarer på det här eländet.

  Väx upp och försök åtminstone att sätta dig in i hur andra människor kan uppleva vissa situationer.

 48. Det är inget med att man vill få bort killar och tjejer. Det är att man ska förstå att det finns mer än två kön. Och mer än två pronomen. Det är en del av att få bort patrialkatet och cisnormativiteten (stavning jag vet) .
  Dom två inläggen jag har läst som du har skrivit om hen. Är sjukt transfobiskt. Med att du inte tycker att icke-binära ska få lika rätt som cis-personer.
  Transfobsikt som fan. Gillade jag grymt mig förut. Men när jag fick läsa detta äckligt.

OBS, du är inte anonym när du kommenterar. Din IP adress sparas och kan spåras!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>