Adjö det ljuva livet

Ja, min dag har inte varit speciellt rolig dag. Jag slår vad om att er fredag har varit bättre. Läkarbesöket gick bra, troligtvis är svullnaden bara ett tecken på stress plus att jag är sjuk. Bara vila tydligen. Och det är precis det jag har gjort, och så har jag läst en del. Nämligen halva ”Adjö det ljuva livet”. Jag har nog haft fel bild av Camilla Henemark tidigare, eller snarare ingen bild. Vi träffades för några år sedan på en middag på Berns, under samma period då det skrevs om henne och kungen. Väldigt gullig men lite blyg också var nog min uppfattning.

Hur som helst så älskar jag henne nu utifrån boken! Cool, stark, vacker, ball ja man fängslas verkligen av henne. Många sidor hos henne känner jag igen mig i men det är nog för att vi båda har en bokstavskombination, sedan har jag också sedan jag varit liten alltid lyckats hamna i centrum på något märkligt sätt, även nu så hamnar allt jag gör i press. Oavsett om det är vägglöss, min kropp eller något annat mindre intressant.

20130125-154232.jpg
Läs boken! Jag har som sagt halva kvar och jag ska läsa den långsamt nu. Det är ett livsöde som man inte vill missa.

20130125-154258.jpg
Här är vi på middag på Berns!

blogstats trackingpixel

78 reaktion på “Adjö det ljuva livet

 1. Men det var ju låångt tidigare Camilla skulle ha haft sex med kungen.

  Den boken kan nog vara nyttig för dig att läsa Bella. Skyddssystemet som du tror är helt ogenomträngligt i Sverige är nämligen fullt med stora hål.

  • Ja och att sedan folk springer till läkaren för skitsaker i tid och otid gör ju inte att resurserna kan spenderas på rätt saker heller.
   Patiteskt att tjata om lägre skatt men utnyttja systemet till max.

   • Nu har ju dock Isabella valt att gå till privatläkare istället om jag inte minns helt fel. Så hon kan gott gå till läkaren ”för skitsaker i tid och otid” utan att belasta dina skattepengar allt för mycket…

    • Majoriteten av privatläkarna är anslutna till försäkringskassan med samma patientavgifter som landstingets. Så avseende skattepengar är det inte bättre att gå till en privatläkare.

     Mimmi, lite märkligt att du rättar någon annan när du själv inte vet.

     • ja, helt rätt Emma! Tror Mimmi att man betalar separat till privatiserande läkare?? haha

 2. Stress men seriöst?du gör ju ingenting vettigt enligt mig om dagarna…är det stressigt att bli fotad eller fota sig själv och skriva att livet är så underbart 24/7. Skulle nog tro att dina lögner stjälper dig och gör dig stressad, fasaden rämmar!

  • + 1 till Anna.
   Fattar inte var stressen skulle komma ifrån. Att gå på gratis spa dagarna i ända?

    • + 3. Förstår inte heller hur det kan vara så stressigt att leva Bellas liv, vad gör hon egentligen? Skryter om sina företag som ändå inte verkar ha gått speciellt bra.

     Igår var det sååå viktigt att uppdatera bloggen om att hon hade tid hos läkaren. Varför inte fokusera på att bli bättre istället för att skriva om det? Om jag hade spytt så hade jag dessutom inte åkt till läkaren bara för det, sist jag var där så var det för att jag hade blindtarmsinflammation och gången innan dess för att jag inte kunde andas pga att jag hade vattkoppor i halsen. Tror inte att du måste åka till läkaren varje gång du känner dig lite dålig, ta och vila istället från ditt ”stressiga” liv, eller det är ju det du gör hela tiden…

   • Ursäkta men ni kan ju iallafall googla på stress innan ni ens uttalar er. Stress är fan inte bara hur hårt man jobbar och hur mkt man gör, stress kan komma från insidan också. Get a life liksom

    • Och du tror inte vi vet det. Men vara lite osams med sin far är väl inget. Jag har blivit mordhotad och leva med en alkoliserade far är betydligt värre än det hon gått igenom

     • Och det har ju tyvärr inte gjort dig till en trevlig och sympatisk människa… Du kanske skall jobba lite på de sidorna hos dig själv

     • Isa: Hur vågar du påstå att det du varit med om är stressigt i jämförelse med barn som flytt från krig? Jag kan lova att det är bra mycket värre än att leva med en alkoholiserad far i ett i-land, om vi nu ska jämföra och göra det här till en tävling.

      MEN… Det är det vi INTE ska. Jag var väldigt ironisk i det jag skrev ovan. Livet är inte en tävling. Det som är jobbigt för en enskild individ ska tas på allvar och är såklart jättejobbigt för den som drabbas, oavsett hur andra har eller har haft det!

     • Oj obotlig cancer OCH alkoholiserad far och mordhotad. Hårda bud för dig…Dock så tror jag inte att ett dugg av det du påstår är sant. För då skulle du väl ändå ha lite större ödmjukhet för livet och dina medmänniskor…

 3. Tror ni inte att Bella jobbar hårt? Fan lägg av! Klart som fan att hon är stressad, kan inte alla bittra 18-åriga tanter/gnällkärringar ge henne ett break? Jag försöker alltid att se det positiva i saker och ting, prova det ni också! Jag har föresten startat en träningsblogg för 14 dagar sen och har redan över 1700 unika besökare (senaste veckan)! Har gått ner 3,7 kg sen 21 december och satsar på tvättbräda till beach 2013. Kolla in mig och bli inspirerad på:

  http://www.bloggportalen.se/BlogPortal/view/BlogDetails?id=138053

  Puss allihop, glöm inte att ni är vackra!

  • Och du fortsätter att länka och tjata om din blogg. Jag tippar på att du är mellan 35 och 40 år. Du lider av en ålderskris.

   • Sedan att du kallar 18-åringar för tanter? Jag vet inte om man ens kan kalla 18-åringar för vuxna. Du verkar ha en sned verklighetsuppfattning.

    • Schizoofrena tjej! Sluta länka din blogg hela jävla tiden, 3,7 kg på över en månad är väl ingenting? Det är ju nadaaaaa och det är ingen som vill läsa om dig!

     Patricia, jag tror snarare att tanten är runt 45, minst!

 4. Hur många smittade du nu ner med vinterkräksjuka hos läkaren?
  Respektlöst!
  Man går inte till läkare pga maginfluensa!

 5. Bella jag har läst din blogg väldigt länge. Och tycker du är jätte duktig företagsam etc. Men reagerar på att du fokuserar lite väl på ett perfekt liv kanske eller att alltid maxa vara på topp etc. Kanske du måste ta livet för va de är lite mer allt är ju inte alltid topp. Chilla lite. Du va deprimerad under hösten , sådant tär på en och kan ta ett tag innan själen läker. Sen är allt nytt med ny fast fästman etc de är mycket som sker. Men ibland blir de för mycket för huvudet att anpassa sig till. Ibland behöver vi paos från de västerländska livet och gå kanske gå in lite mer i oss själva för att se va som verkligen försigår. Hoppas du snart blir bra iaf och all lycka !

 6. Till o börja med, du LISEN, Hon skrev för cirka en månad sedan att hon skaffat sig en läkare so KOMMER HEM TILL HENNE. Snacka inte rent s*it innan du har fakta! I*iot.

  Bella, måste säga att på denna bilden ser du både hälsosam ut, och lyser av lycka! Jag saknar lite det hos dig,du känns nu mera väldigt frånvarande, lite neråt och allmänt tappat den gnistan du hade förr. Hoppas du kommer in på rätt spår snart igen.

  Kram

  • Ehh? En läkare som kommer hem till henne?
   Det är bara till åldringar eller VÄLDIGT sjuka människor som läkare vid väldigt särskilda omständigheter gör hembesök, ingen doktor skulle köra ut till en fjortis med maginfluensa.
   Tänker du kanske på en husläkare? Det betyder inte att läkaren kommer HEM till en…

   • I Stockholm vet jag att det finns läkare som gör hembesök oavsett ens ålder och sjukdom.

    Doktor Hemma tror jag det heter. Kring 2 000 kr för ett hembesök. Allt går att fixa bara man har pengar!

  • Om du läser ordentligt så skulle du ha sett att hon varit till läkaren. Det betyder att hon åkt till en läkaren annars hade det stått att hennes läkare hade kommit hem till henne. I dagens läge kan inte ungdomarna varken läsa eller förstå

 7. För exakt 3 år sedan råkade jag ut för samma som du med svullna läppar och ansikte.
  Jag gick till läkare och dom sa att det var stressrelaterat. Med medicin blev det bättre och det gick några månader innan det dök upp igen. Jag började tro att jag var allergisk och var helt insnöad på att det var allergi. Tills en dag när jag blev så svullen över hela ansikte och det satte sig på andningen. Fick åka in akut där dom sedan skickade remiss till hudspecialist som tog prover och gjorde utredning. Min diagnos som jag fick var något så ovanligt som heriditärt angioödem. Denna sjukdomen är väldigt tress relaterad. Och det kan bli väldigt illa om det sätter sig på andning.Idag har jag lärt mig leva med sjukdomen och kan nästan känna när ett sk. anfall är på väg. Stress är verkligen fiende till sjukdomen. Nästa gång du råka ut för det så får du stå på dig och begära att utredning görs då det kan bli väldigt akut situvation.
  Ha det fint!

 8. Vad fan är det för läkare som tar in en patient med vinterkräksjuka på sin mottagning? För jävligt rent ut sagt. Tjatade du hål i huvudet på honom för att få komma in eller?
  Nästa gång – ring sjukvårdsupplysningen istället. Man behöver inte komma in akut för en dags magsjuka… hur tänker du människa?

 9. Märkligt hur en ung person kan drabbas av så mycket elände på så kort tid. Men rubriker blir det ju…
  Utbränd!
  Dyslexi!
  Sjukhusvistelse!
  Magsår!
  Körtelfeber!
  Mykoplasma!
  ADHD!
  Smärta!
  Extrem huvudvärk!
  Missfall!
  Morfin!
  Cystor!
  Feber!
  Kräkningar!
  Svullet ansikte!
  Drama!

  • Du glömde depression, laktosintolerans och glutenintolerans. Bella skrev nyss i ett inlägg hur mkt hon älskar att äta ris, potatis och pasta.

   För nåt år sedan bantade hon med lchf, men ville inte erkänna att det var därför hon inte åt kolhydrater då. Istället sa hon att hon fick ont i magen av kolhydrater, och att hon var glutenintolerant. Detta var uppenbarligen, som så mkt annat, en lögn.

   • Jag säger då det. Isabella är inte bara drama queen, hon är också drottning av inkonsekvensen.
    Hittade denna kommentar från 2010, den säger en hel del och är nog så aktuell idag:
    ”Först var du alltid Lucia sedan sa du att du aldrig var det för att din skola ville att brunhåriga skulle få chansen.
    Du har bett om ursäkt för att varit mobbare och nu är du mobbad.
    Du har skrivit att ätstörningar inte är en sjukdom men ändå varit anorexi-bulimi kontakt och skriver att du också har problem med maten.
    Du skriver att du inte förstår varför du aldrig lyssnat på Buddy Holly tidigare, men sedan så har du plötsligt lyssnat på honom sedan du var liten.
    Du är ibland laktos intolerant, ibland gluten intolerant och ibland har du IBS. Du verkar glömma att du ibland postar bilder på det du äter?
    HUR ska du ha det?”
    http://blondinbella.se/2010/03/23/roadtripp-2/comment-page-1/#comment-918989

    • Har du verkligen inget bättre för dig än att lusläsa HELA Bellas blogg, i jakten på en massa strunt? För vem bryr sig om en gammal kommentar från nån gnällspik??

     Snälla du (och många med dig) hitta på nåt annat vettigt att göra om dagarna. Nåt som kanske kan skänka dig lite glädje… För detta enorma fokus på att hitta fel och anmärka på en person ni inte känner, det är inte sunt.

     • Man behöver faktiskt inte lusläsa något nu för tiden eftersom det finns ett verktyg som heter Google som du förmodligen är obekant med.
      Dessutom hittar man strunt bland kommentarerna här även utan Google. Din kommentar
      t ex, ”zezzan”. Du är själv ganska aktiv här – jag vet iofs inte om du är en eller flera – men du ska inte tro att du kan bestämma vem som får kommentera här på bloggen.

     • Zezzan –

      Det tar dock inte många sekunder av läsning för att inse att Bella ljuger om det mesta. Borde inte Bella ha något bättre för sig än att ljuga dagarna i ända?

      Det känns inte riktigt sunt att känna att man måste ljuga om minsta skitsak för att verka mer intressant som person.
      Det är faktiskt till och med en sjukdom som kallas mytomani.

     • Nej jag är väl medveten om att jag inte kan bestämma vem som får kommentera, något jag heller inte har påstått. Däremot undrar jag och du får gärna svara på detta: varför läser du denna blogg? Varför lägger du tid på en människa du uppenbarligen inte har något gott att säga om?

 10. Du verkar ha förkärlek till lättlästa böcker. Då kommenterar du alltid hur mycket du har läst. Men du påpekar ju alltid vilka andra böcker du har köpt. Hur långt kom du i Steve Jobs?

 11. Att du hamnar i press är väl självklart – du skriver ju om varje fis som kommer ut ur din rumpa! Du har en offentlig blogg! Vill man ha uppmärksamhet – får man den! Sluta undra!

 12. Det är ju skrattretande hur trångsynta människor är.. Menar ni på allvar att ni inte skulle söka någon sorts läkarvård om ni själva började kräkas, fick feber och hela ansiktet svullnade upp? Bara för att influensa är vanligt dessa tider finns det andra åkommor med dessa symptom! Tvivlar på att hon hade fått en tid hos läkaren om denne hade kunnat utesluta allt annat via telefonen..

  • Så nu är det bara en blogg om ditt liv i New York?
   Tidigare var det så viktigt att skriva att det var ditt liv som lyxhustru i New York och att det var livet alla drömde om!

   Patetiska lilla du…

   • Ursakta? Jag patetisk? Det ar inte jag som ar sa hatisk o har en sadan taskig attityd utan vanner o familj som bryr sig sa du maste sitta hemma vid datorn och nedvardera andra manniskor & tro pa ngt satt att det ska gora dig ngt gott i livet. Snalla gor varlden en tjanst & ta livet av dig ok?! :)

    • Men gud, att kalla någon annan patetisk i samma andetag som man råder denna någon att ta livet av sig..

     Vad fruktansvärt sagt om dig, och vilken ful människa du blev helt plötsligt.

     • Och det va bra sagt av den andra att saga sa till mig da? Det Finns ngt som kallas svar pa tal! En bitter manniska som kommenterar alla Mina kommentarer.. Ibland far man nog helt enkelt..

     • Forsoker nagon trycka ner mig sa ger jag igen! Palla med sådana manniskor som sitter anonymt pa Internet & forsoker trycka ner andra. Har lika mkt respekt for sanna som skit under skon 😉

      Och gor det mig till en hemsk manniska som vagrar lata mig trampas pa fine!

 13. Pingback: Adjö det ljuva livet | FashionNytt | Kläder, mode och tips från svenska toppbloggare!

 14. Jag fick upp ”ögonen för Camilla” när jag slötittade på let´s dance. Hon har en underbar personlighet och innan kände jag mest till henne på namnet. jag tycker inte att det är fel att hon skrev boken. Tvärtom.
  Sanning och konsekvens är spelreglerna i livet. En kysst groda kan ibland visa sig vara en prins, och i detta fall en kung 😉

  Kram
  Stoffe

 15. God bedring Bella. Husk å tenk positive tanker så kommer alt til å løse seg. Ta frem The Secret igjen den boken hjelper alltid meg når jeg er nede. Kram

 16. Vad snygg du var på den bilden! Solkysst och snyggt hår. Men en skönhet klär i allt. Krya på dig! Själv får jag magsjuka av att läsa kommentarerna här, men det går nog över ganska fort. Kram på alla!

 17. Krya på dej Bella!

  Googlade mykoplasma och hittade denna info på wikipedia.
  Kanske berodde problemen i äggstockarna på den, en följd kanske. För isf så verkar det ju iaf vara botbart, så att du kan få bulle i ugnen sen :) Kram

  ”Mykoplasma är ett släkte bakterier som saknar fast cellvägg och kan vara trådlika eller ha annan form. De är de minsta fritt levande organismer som identifierats, med en diameter på cirka 300 nm. Ett hundratal mykoplasmaarter har identifierats.
  Hos människa associeras mykoplasmaorganismer med bland annat lunginflammation (Mycoplasma pneumoniae) och äggledarinflammation (Mycoplasma genitalium) medan andra orsakar mastit och ledinflammation hos husdjur.”

 18. Jösses, vilka knäppgökar som kommenterar på din sida. Måste vara ett gäng snorungar. Kommentarer som att folk som länkar är gamla 35-40, ja det var ju en fot i graven eller vad menar ni? Tycker ni borde skaffa en klagoblogg och inte använda Bellas blogg för att skriva av er all er frustration. Väx upp och ta reda på fakta innan ni spyr ur er en massa skit som ni inte har en aning om. Vill ni ha någon att klaga på tycker jag ni skall läsa Gynnings blogg, där får ni bara läsa om skryt och hur vacker och känd hon är! Det ni är något att bita i!
  Krya på dig Bella och ha en bra helg!

 19. fick du kortison och antihistamin? tycker det låter väldigt mycket som om du har fått en allergisk reaktion på din egen förkylning. vet flera som har fått det, och det är vanligare än vad man tror! men krya på dig och se till att vila ordentligt i helgen.=)

OBS, du är inte anonym när du kommenterar. Din IP adress sparas och kan spåras!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>