Lämna bitterbubblan Skugge!

Och så börjar det igen. Kvinnor som ska såga varandra. Varför är det alltid så? Linda Skugge gillar inte min bild på Size Me-omslaget. Den är tydligen porrig och får istället tjejer att må dåligt. Det var verkligen tråkigt att läsa hennes ord i artikeln i Aftonbladet idag. (Den hittar ni här). Jag hade hoppats att hon läst kampanj-materialet där vi förklarar vikten av Size Me-kampanjen och då hade hon kanske inte lagt så mycket krut på just bilden på mig. Min nakna bild är inte det kampanjen handlar om, bara ett effektivt sätt att presentera den på. Precis som jag skrev tidigare så är det viktigt att få tjejer att acceptera sin kropp och lägga fokus på roligare saker i i livet. Att Linda sedan hade velat se mig stå i sjukhusljus framifrån och blotta allt är hennes sak, jag tycker inte att kampanjen hade fått större kraft i det. Snarare hade jag bara känt mig utelämnad. Det finns en gräns för min egen del också även om jag vill hjälpa.

Jag blir faktiskt arg när jag läser om kvinnor som Linda Skugge. Varför ska vi jämt trycka ner varandra, såga det vi gör istället för att stå upp bakom varandra. Jag slår vad om att Linda Slugge också tycker att det är viktigt att få kvinnor att tycka om sina kroppar men ändå så kan vi inte samarbeta. Linda Öhrn Lernström däremot, som drog igång Size Hero kampanjen med Veckorevyn för ett år sedan tycker att vår kampanj är bra – en fortsättning på det Veckorevyn drog igång. Det är med samarbete och att man står upp för varandra som vi gör skillnad på riktigt. Då når vi ut och påverkar. Det Linda Skugge gör är att lägga krokben. Har vi inte lärt oss mer? Kom igen Linda, lämna bitterbubblan, sluta klaga på andra hela tiden och sträva efter det gemensamma mål vi alla har – Att få tjejer att må bra!

blogstats trackingpixel

333 reaktion på “Lämna bitterbubblan Skugge!

 1. Jag tycker att det är ett mycket bra omslag. Istället för att göra en sådan bild som Skugge gjorde en gång i tiden gör Isabella en smart bild som är sådär ”fotomodell-het”. Bara det faktum att Bella ser ut som en sund kvinna ska göra och INTE ett benrangel som pryder omslag, reklamer, butiksfönster m.m runt om i världen idag. Det är helt perfekt som kampanj emot detta i dagens samhälle, eftersom det fortfarande visar hur extremt snygg och fräsch man kan se ut OAVSETT hur kroppen egentligen ser ut! Det är uppfriskande för en ung kvinna som jag själv. Jag håller med Linda Skugge på många plan men i denna fråga tycker jag, precis som Bella, att hon bara hindrar sitt eget syfte genom att tycka att Egoboosts omslag inte var tillräckligt ”feministiskt”.
  Om Skugge för en gångs skull hade gått utanför sin egna image och sagt att Isabella gör något ganska bra, för om hon ser utanför sin egna låda skulle hon nog tycka det egentligen, då hade jag blivit ännu mer imponerad av Skugge. När Linda Skugge gjorde sitt utvik handlade det om att visa upp hennes kropp med alla skavanker och oegenheter på ett sätt som inte skulle attrahera utan endast provocera och säga att Hej, här är min kropp och om ni inte gillar den så fuck it. Jag tycker inte riktigt Egoboosts syfte var detsamma. Här visar man upp en kropp och säger att Hej, här är en modellsnygg och bildskön brud men ni märker kanske att revbenen inte sticker ut, ha!
  Summan är att jag ser ett omslag på en skitsnygg tjej, tror först att det är en modell, och tänker ”GRYMT en modell med normal kropp!” För att sedan inse att det är Blondinbella själv och då tänker jag bara GRYMT en assnygg bild som får mig att inse att min kropp tamejfan också är riktigt jäkla vacker och det gjorde min dag. Jag har nästan obefintligt självförtroende och är mycket missnöjd med min kropp. Det krävs ganska mycket för att gaska upp min självbild. Det lyckades Isabella Löwengrip med idag.
  TACK för det!!

  • Straight on! Hade inte kunnat säga det bättre själv. Men, vi bor i Sverige, här är svartsjuka a och o, man missförstår och smutskastar gärna, någonting jag tycker Skugge är ett praktexempel på i detta fall. Så himla pinsamt.

   Jag håller med dig till 110%, ser också en sjukt snygg och sund modell som hjälper MÅNGA tjejer! Däribland mig. :)

 2. Hej Isabella!

  Du är en himla vacker, ung kvinna med perfekta former! :)

  Låt inte de som spyr ut sin bitterhet och galla över dig påverka dig. De är ju bra avundsjuka helt enkelt!

  ”Keep up the good work”!

  Kram från en Carl!

 3. Jag tycker att du gör ett bra försök i att sluta personifiera kvinnor/flickor och dess utseede i media i ett fack, du ska ha all kredit för att du vågar stå för din person (sinne samt kropp) när så många inkompetenta tror på den mediala bilden av en kvinnokropp samt gärna lägger åt sidan dess mångfald. Kramar i massor o lycka till med allt du tar dig för :)

 4. Alla ser bra ut mer rätt ljus och ev retuchering, jag mår inte bättre över mina celluliter tack vare bellas persikolena hy (som hon förmodligen inte har i vanliga fall).

  Säga vad man vill om Linda Skugges utvik, men hon gjorde det rätt och slätt utan retuch, och hon är en stark och cool kvinna! Såna kvinnor är riktigt coola. Som vågar stå för exakt hur dom ser ut och ändå är grym på affärer.

  Absolut starkt av Bella att visa upp sig inför folket MEN det är inte sådär hon ser ut i vanliga fall!

  • Linda Skugge är cynisk och bitter feminist.
   Grym på affärer…?
   Konkurs och ensamstånde mamma.. vilken förlorare hon är Skugge.

   • isabellas bild var ej retuscherad, som hon beskrev tidigare så består hela tidningen av vägra retuschering

   • Säga vad man vill om Linda, för visst väcker hon känslor.. Men att hennes företag har gått i konkurs är fel fel fel fel.. OCH hon är heller inte ensamstående..

    Sjukt stark kvinna med en enorm drivkraft.. sedan får man säga vad man vill om hennes åsikter..

  • håller med dig! Ska man göra det kan man göra det ordentligt! Bella behöver verkligen inte ta bilder framifrån och visa upp allt, men en bild utan charmerande ljussättning, utan någon redigering över huvud taget och utan smink tycker jag hade gett bättre effekt…

 5. VAD tjejer än gör så vrider och vänder andra tjejer på det. När Bella visar upp sig på ett omslag så är det fel för att andra kommer jämför sig med henne och må dåligt eller för att hon, ve och fasa skulle tjäna något på det. När hon visar upp sig i bikini på en strand får hon skit för att hon är SÅ osund och överviktig. När hon äter, fikar, eller bakar är det fel för hon är så jävla fet och äcklig så hon i princip borde sluta äta, när hon tränade mycket och var betydligt tunnare var det fel, på gränsen till anorexi osv. Kan inte bara tjejer sluta bry sig så förbannat mycket om hur andra ser ut och vad de gör? Jobba på eran självkänsla istället för att ständigt hitta fel hos andra. Jag lovar, ni kommer att må bättre då och kanske kommer ni till och med få vänner som inte bryr sig ett skit om vad ni väger eller har på er. Kanske kommer ni till och med ha roligt….och glada människor hittar inte så många fel hos andra som många här gör. Upp med hakan.

  • bra skrivet. förstår inte hur folk kan feltolka en sån här grej och bara klaga så jävla mycket. vafan hon försöker ju iallafall, för andras skull.
   vad man än gör så ska vissa bara klanka ner på en och skriva/säga massa skit om hur fel och dålig man är. man märker ju när man läser igenom kommentarerna hur pantade vissa personer är

 6. Tycker att man lägger fokus på helt fel ställe. Problemet är inte att skyltdockor och modeller har storlek 34/36, det är att de ser perfekta ut. Det är inte alla människor som ser likadana ut i kroppen för att de går ner ett visst antal kilon.

  Om vi tänker oss in i en värld där vi hade haft BBs kropp som ideal (alla skyltdockor/modeller såg ut som henne i kroppen). Vi hade haft lika mycket problem med dålig självkänsla hos unga tjejer för det, eftersom långt ifrån alla skulle vara så snygga och proportionerliga som BB om de vägde lika mycket.

  Det hänger inte på storleken, över huvud taget.

 7. Förstår inte varför allt skall handla så mycket om kroppsfixering? Är det inte insidan som borde räknas? Det talas så mycket om, hon ser ut så, och hon så.. Men vad är egentligen skönhet och vad är det vackraste. Det är pirret i magen när man träffar den människa som man vet vill göra allt för en och som aldrig sviker som gör det värt att älska. Vad spelar det för roll hur man ser ut när det ändå inte spelar någon roll i längden. Det är hur du är som person som är äkta.

  • Tack, väldigt bra skrivet. Exakt vad jag också har tänkt på…
   En otroligt fixering vid ytan hela tiden. Varför inte fokusera på att bli duktig och kompetent inom något område, eller fokusera på att bli en vackrare människa på insidan?

 8. Jag tycker du är stark som vågar stå upp för det tror på, även när du stöter på mothugg!
  Du är en bra förebild – så keep up the good work! :)

  • Snälla snälla, varför kan inte kvinnor få kritisera varandra? Om man nu inte håller med om något som en annan kvinna (till exempel Linda Skugge eller Blondinbella) gör, varför får man då inte kritisera det?

   Varför måste vi kvinnor alltid prata om hur ”avundsjuka” och ”skitsnackiga” vi är? Nej det är vi inte, vi är starka och smarta och solidariska. Men det betyder inte att vi inte får kritisera varandra när vi gör fel.

   Herregud.

 9. Nu får ju folk skärpa sig. Skulle vi kvinnor må dåligt och få dåligt självförtroende när vi ser Isabellas bild? Haha varför det? Och vadå om bilden är porrig? Bra att för en gångs skull en normalkurvig kropp kan få män att tända till. Nej man hyllar bara utvik när det är någon vänsterfeminist som gör det för då tror man att de inte är ute efter uppmärksamhet och pengar utan de vill alla väl haha Hade det varit Gudrun Schyman på omslaget i exakt samma pose och ljussättning så hade Linda jublat men nu är det moderat Bella så då kan det ju inte vara något genuint i det hela. Nej jag tycker banne mig att vi kvinnor ska börja hylla varandras kroppar oavsett politisk åsikt och förmögenhet. Du är skitsnygg Isabella och låt inte sura kärringar trycka ner dig de är säkert bara sura för att deras män någongång sagt att det är trevligt med en kvinnokropp där det finns något att ta i ;D

  • Det är exakt de argument som du för fram som feminister ställer sig emot:

   ”Bra att för en gångs skull en normalkurvig kropp kan få män att tända till.”

   ”Du är skitsnygg Isabella och låt inte sura kärringar trycka ner dig de är säkert bara sura för att deras män någongång sagt att det är trevligt med en kvinnokropp där det finns något att ta i”

   Varför ska kvinnokroppens värde hela tiden bedömas utefter männens eventuella vilja att ligga med henne? Om det nu är utseendehets som gör att kvinnor mår dåligt så mår de väl inte mindre dåligt av att Löwengrip är snygg?

   Görs kampanjen för heterosexuella män för att se om de kan tycka en rund kvinna är sexig? Görs kampanjen för att bevisa att även runda kvinnor är sexiga? Varför är det så viktigt att visa sexiga kroppar om svaret är nej på de två ovanstående frågorna?

 10. Tack. Tack för att du sliter. Tack för att du visar alla dem som inte tror på sig själva. Tack för att du är min största idol genom tiderna. Tack för att du inte bryr dig. Tack för att du är en stenhård framgångsrik brud som i en mansdominerad värld röjer fram just som det passar dig. Tack för att du finns och är den perfekta kvinnan att se upp till. Det behövs fler som du! <3

  • håller med, tack för att du verkligen försöker, det är många som uppsakttar det du gör. sen kommer det tyvärr alltid finnas personer som aldrig kan glädjas åt nån annan och bara ska hitta fel vad man än gör

 11. Jag måste ändå hålla med Linde Skugge om detta. Jag tycker jättemycket om blondinbella och har följt hennes blogg till och från i flera år, men jag tycker hon framställer sig mer och mer som en produkt.

  • jag måste säga att det är lite dubbla budskap över det hela med: ”du är snygg och duger som du är + smink+ hårstyling+ sexig pose+ retuchering”

  • Håller med Linda i detta också. Det är en inbjudande sexig bild och ingen ”naturlig” även om du vägrat retcuch. Ger ingen bra självkänsla och ger som tidigare sagt dubbla budskap. Du är duktig och ung Isabella men du kan och ser inte allt. Lär dig istället och se något i kritiken, inte dissa tillbaka.

 12. Av dom bilderna som var med i bildspelet (har ej läst kampanjen) så är både du och den andra rump-tjejen väldigt kurviga och sexiga, vilket definitivt är ett lika starkt skönhetsideal som att vara smal. ”Jag älskar min stora rumpa och mina fasta, små bröst” – var någonstans ska detta bryta isen och få oss att må bättre? Vill ni verkligen uppnå något borde ni ta en bild på en tjej som har en liten och skrynklig rumpa och saggiga bröst istället, och som är nöjd ändå! Detta leder snarare till nya ideal skulle jag säga. Men har som sagt inte heller läst hela kampanjen.

  • Varför måste en bild på en kvinna vara så ”ful” så möjligt för att den ska räknas som okej? Majoriteten av kvinnorna (i alla fall i Isabellas ålder) har inte hängbröst och skrynklig rumpa faktiskt. Om tidningen är kvar efter att Isabella skaffat familj så ser vi fram emot den nya bilden med hängbröst som hon ska visa upp med stolthet men tills dess så ska hon väl vara stolt över den snygga unga kroppen hon har eller?

   • Men nu har ju Bellsan gått ut och skrivit om att hon har ackneärr, bristningar, celluliter och andra fullt normala saker. Det upprörande är ju DELS just det — bilden är ju softad och tillrättalagd så ut i hin onde! Persikolen, felfri, mejkad och coachad av ett utviksproffs.

    Hade varit ett grymmare statement att gå au naturelle och kanske t.o.m. låtit fotografen vara en grym svensk konstnärinna (Annika von Hausswolff t.ex.). AV RIKTIGA, NATURLIGA TJEJER, FÖR RIKTIGA NATURLIGA TJEJER — OAVSETT STORLEK!

    • Tror du på allvar att man hade sett acneärr från det avståndet i vilket fall som helst eller? Det var mig några j***a stora finnar du hade som ungdom i alla fall. Jag har också acneärr men inte syns dom på bild kan jag säga dig.

     • Ojämn hud i ansiktet syns f.y.i. Men ljussättning och mejk är a&o.

      Celluliter och bristningar däremot syns oavsett, så vida man inte ”fixar”.

      Jag föredrog Bellas naturliga, spontana och väldigt fina bikinibild från semestern (den som fick igång hela tjaffset). Den var bara naturlig, äkta, härlig och VACKER! En glad, naturlig och fin tjej som badar och har skoj och är på en härlig solsemester utan att bry sig ett sk*t om att gå runt i någon burka bara för att hon råkat lägga på sig lite.

   • Vi behöver ju inte snacka om hängpattar till knäna direkt. Att du betraktar det som fult säger ju en del om idealet idag. Naturligt är ingenting att ha. Det handlar om att visa att alla kroppar är OLIKA. Finns många 20-åringar som har så kallade hängbröst (för fy om de hänger minsta lilla – vore konstigt om de inte gjorde det, speciellt i stor storlek).

   • Suck. Självklart ska man vara stolt för den kropp man har bla bla bla. Bilderna visar dock bara tjejer som är mer kurviga än vad mainstreamidealet ligger på. Sånna här kampanjer finns det sjukt många av! Allt handlar bara om hur man ska ”älska sin kropp” hela tiden, men vare sig man väljer att älska eller hata den så lägger kvinnor överlag grymt mycket energi på att analysera den. En kvinna med alldaglig kropp, men som är neutral till den då hon har ett betydligt mer intressantare liv att bry sig om än just hur hon ser ut – det hade enligt mig varit intressant.

   • man har väl vissa gränser, som hon skrev själv, vem fan vill stå i ett sjukhus ljus naken framifrån där varenda litet hårstrå på kroppen syns och sätta bilden på ett tidningsomslag så hela svenska folket kan se. va fan är det med vissa det fattar ni väl själva att man inte vill göra det, och skulle ni tycka att det vore så himla mycket bättre verkligen för det tror jag inte, ni skulle hitta lika mycket fel då. ni vill bara klaga och klanka ner inget duger

   • Återigen ett uttryck för att det bara är utsidan och inte insidan som räknas, platt och ful, var är det för skillnad mot svullen och överviktig, är det ena bättre än det andra?

 13. Låt dig inte slås ner bara. Bilden är fantastisk fin och inte porrig överhuvudtaget. Hon tillhör väl bara en av alla människor som trivs med överdrivet mycket drama i tillvaron, och gör allt för att upprätthålla det. Jag tycker du är fräck som vågade ta och publicera en sån bild, trots att du förmodligen visste att det skulle snackas om det hit och dit. Lycka till med kampanjen!

 14. Vilken Don Quixote du är, går till attack mot vindkvarnar… :roll: Linda skugge var inte alls bitter hård mot DIG som PERSON — utan hon kritiserade (befogat) TILLVÄGAGÅNGSSÄTTET! Och folk här inne verkar ju inte ens ha läst en rad av det, utan sluter upp bakom Bellsan i blind, religiös tro.

  Det där med självcentrering, egotripp och oförmåga att ta till sig eller moget bemöta kritik, synpunkter eller kommentarer…

  Saxat ur en GRYMT klockren artikel på DN.se:
  ”Enligt Jean M Twenge [professor i psykologi], som skrivit ”Generation Me” och ”The Narcissistic Epidemic”, försöker många föräldrar ge sina barn en god självkänsla genom att sätta dem på piedestal, tala om för barnen hur unika och speciella och begåvade de är – utan att de egentligen presterat någonting.

  Man undviker att kritisera dem och skyddar dem från att uppleva svåra saker. Curlar dem, alltså. Och visst får det barnen att känna sig speciella – men en del känner sig lite väl speciella. De upplever att de kan det mesta, att de är begåvade och smarta, utan att egentligen vara det. Och de tar mycket plats. Sedan har de svårt för självkritik, klagar och lägger skulden på andra. Den som har narcissistiska drag aldrig kan ta kritik. Narcissisten försöker alltid styra bort kritiken eller missnöjet från sig själv till någon annan.

  Jean M Twenge menar att risken med att intala sig ”jag är bra, jag är speciell” utan att ha grund för det är att man får en uppblåst självbild, som förr eller senare kommer att stöta på patrull. Utmärkande för en narcissistisk personlighet är att hon eller han inte kan ta kritik eller bli motsagd. Något som gäller de flesta av oss då och då, med skillnaden att den som har narcissistiska drag aldrig kan ta kritik. Narcissisten försöker alltid styra bort kritiken eller missnöjet från sig själv till någon annan.

  För att kunna bygga en sund självkänsla bör man enligt den senaste forskningen undvika just det som utmärker patologisk narcissism: otålighet, ständig bekräftelse, att fokusera endast på sig själv och sina egna mål, hålla ifrån sig negativ feedback, jämföra sig med andra och att fixera sig vid ytan.

  Patologiska narcissister har svårt för ömsesidiga relationer och att sätta sig in i andras situation. De kan inte ta motgångar och har innerst inne en svag självkänsla. Och självkritik är viktigt – vi måste kunna se oss själva och vad vi gör för att mogna som människor. Försöker vi slå ifrån oss och lägga all skuld på yttervärlden, stannar vi upp i utvecklingen”

 15. Hemskt! Hur kunde du visa din ena halva på en bild!?!
  -Seriöst.
  Skugge visade lite av sin muff på sitt utvik (eller vad man nu väljer att kalla det) och man ser mer ”naket” om inte helt naket, på stranden än bilderna på Isabellas halva. Tycker att det mer, tyder på att Skugge mest är avundsjuk på Bellas kurvor än något annat. Att det skapar mer komplex hos unga kvinnor känner jag bara är skitsnack. Bara en anledning till att klanka ner på ngn man är avundsjuk på. Vad glad ist för att Bella vågar visa mera än sitt ”perfekta liv”.

  • Jamen kom in i matchen… Det handlar ju om att bilden ÄR TILLRÄTTALAGD, softad, fixad, tagen av utviksplåtande män. Inte en tillstymmelse av hennes naturliga celluliter (som hon har), behåring (som hon har), ackneärr (som hon har lite av fortfarande) och bristningar (som hon har på både bröst och lår)! Den visar bara perfektion. Spelar roll vilken storlek… seriöst… Finns vackra fylliga människor och vackra smala människor. Problemet är att man inte i något fall (mullig modell eller smal modell, fuck same) visar en VERKLIGHETSTROGEN BILD — utan allt måste vara perfekt; slät hud skyggat på rätt ställen för att förhöja eller dölja det ena och det andra. DET är DET som är HYCKLERI och som får en hel del människor att bara må illa och inte tycka att det är någon ”poweregotihiboostyaaay”…

   • Ok, Chilla, Det handlar inte om ngt om det d snackar om. Som jag även sa tidigare i mitt inlägg så handlar det bara om avundsjuka. Take a chill pill 😉

   • Håller med dig till 100%! Oavsett kropp är du vacker, men alla har lite skavanker här och där och ska man föra en kampanj om sådant ska man vara stolt med allt det där! Hade Bella gjort en likadan bild, men utan smink, utan perfekt ljus och utslätande effekter hade bilden passat mycket bättre in till kampanjen :)

    • Ja men det kan jag hålla med om! Absolut, hon framstår som mer perfekt än vad hon egentligen är och kampanjen hade varit så mycket bättre och hade slagit igenom mer ”rätt” så att säga, om hon hade stått för alla sina skavanker -då vi alla har dem. Men man behöver inte vara så hatisk som vissa är. Man kan ju ta det med en nypa salt och försöka lyfta fram de postiva aspekterna lite mer ist för att trycka ner för att häva sig själv.
     -Att vara kritisk och hatisk är två helt olika saker.

 16. Att provocera/avancera i yrkeslivet genom sexiga bilder är nog en väg till framgång, en annan väg till framgång är nog att skaffa sig en riktig dokumenterad utbildning där ingen sätter dig på plats, m a o tjejer: gå en eftergymnasial utbildning där ni lär er både kunskaper för livet, ett yrke och att ifrågasätta allt runt omkring er, att inte ens gå ut gymnasiet är inget bra

  • Utbildning är överskattat.
   I synnerhet den svenska högskolan som saknar kunskapsmål och examinerar obildade studenter.

   • Om du säger så… M a o gör som Bella, hoppa av gymnasiet och ha grundskolekompetens (de flesta fjortisarna gör som BB säger/gör) , så du menar att både gymnasie- och högskolekompetens är överskattat??

   • Ulbildning är överskattat?? Tror inte många har så stor nytta i livet av enbart grundskola i längden, åtminstone inte när man skall söka jobb

   • Utbildning och bildning kan vara helt olika saker. Du har väl inte gått ur grundskolan då antar jag?

 17. Hej!
  Jag tycker att du är stark och cool som vågar stå för att du är du!
  Jag har anorexi och har haft det i drygt fem år nu. In och ut på sjukhus har varit hela mitt tonårsliv. Nu är jag 20 år och på väg mot friskheten. Då är det tjejer som du som får mig att mer acceptera att jag ser ut som jag gör och att ben som Victoria Beckhamd eller Kissies inte är normala. I behandlingen jag går pratar vi mycket om vad som triggar oss till det anorektiska och då är det till stor del just dessa ”ikoner”. Vi behöver sånna som dig som visar att det är okej att vara normalviktig!
  Go girl!
  Kram

 18. Kritiken riktar sig ju inte mot er kampanj i sig, det är en bra kampanj med ett superviktigt och bra budskap som tål att tänka på! Kritiken handlar väl mer om bilden i sig, att budskapet liksom försvinner, eftersom du ser lika perfekt ut på omslaget som vilken fotomodell som helst. Budskapet hade kanske kommit fram bättre om ni hade använt er av en bikinibild i stil med den som du hade tidigare här på bloggen under din resa. De bilderna var mera ”det här är jag och jag är vacker som jag är!” Omslagsbilden igen … jag ser ärligt ingen skillnad mellan den och vilken annan svartvit utviksbild som helst – du ser vacker ut, så vacker att det ger komplex eftersom jag vet att jag inte ser så där bra ut själv, fast jag är samma storlek som du …

  • …inte ett smack med BB/Skugge-debatten att göra, men… Gud vad söt du är människa! Var inne på din sida och slogs av en trevlig, intelligent lysande figur – (nu kanske du rentav är ond, vet jag ju inte, men du ser trevlig ut i a f :) ). Jag tycker att du ser bättre ut än många söndermejkade och fejkade utviks-/omslags- eller andra bloggtyper. Så det så. BBs svartvita utvik har inget mot din naturliga utstrålning. Ha det gött!

 19. Jag tycker inte alls att det är fel med omslaget Bella gjorde men att den på pvåverkar några ideal som tydligen var meningen med omslagsbilden tror jag inte.
  Bilden på Bella är ju vacker, ljusatt, i svartvitt mm…
  Att pryda ett omslag med en vacker bild som den tycker jag inte är speciellt modigt, inte heller att det bidrar till några förändrade ideal.
  Sen bara för att Linda Skugge är av en annan åsikt än Bella behöver inte betyda att Skugge befinner sig i någon bitterbubbla, varför skulle hon vara bitter?? Hon verkar snarare vara en stark och modig tjej.. Att lägga ut en sån bild som Skugge gjorde på sig själv DET är modigt! Sånna bilder som hennes tror jag däremot kan påveka idealen. En avklädd tjej rakt upp och ner där det huvudskaliga syftet med bilden inte är att den ska vara vacker utan mer visa upp sig själv utan några omsvep. Med det sagt menar jag fortafarande att det inte är något fel på vackra bilder men tycker helt klart att Skugge har en poäng i det hon säger.

 20. Att dumpa några bolag för att man varken har tid eller lust att driva dessa vidare måste ju vara inspirerande för många unga som vill starta företag, ja just det: bara för att man kan

 21. DET FOLK INTE VERKAR FATTA ÄR ATT BELLA MENAR INTE ”SE UT SOM MIG SÅ ÄR DU NORMAL” HON MENAR ATT ALLA SER OLIKA UT OCH DU INTE BARA BEHÖVER VISA UPP DIN KROPP OM DEN ÄR ”SMAL” EFTERSOM VI OFTAST BARA SER PERFEKTA KROPPAR PÅ REKLAMER SÅ VILL HON VISA ATT ALLA SER VI INTE UT SOM PÅ REKLAMBILDER. SÅ SNÄLLA PATETISKA MÄNNISKOR SLUTA MISSFÖRSTÅ HELA TIDEN.

  • NATALIE!
   VAD HÄRLIGT ATT DU ÄNTLIGEN HAR HITTAT CAPSLOCK-TANGENTEN!
   MEN ÄR INTE DU LIKA PATETISK SOM INTE HAR FATTAT SKUGGES S.K. KRITIK? DET VAR INGEN ATTACK MOT BB, UTAN HON IFRÅGASATTE TILLVÄGAGÅNGSSÄTTET. DET VAR VÄL SNARARE BB SOM BÖRJADE PERSONATTACKERNA OCH ”BITTERBUBBLESKUGGE”… OMOGET. PATETISKT. CAPS LOCK.

   • Har du tänkt på att jag kanske gjorde så med flit??? Blir bara trött på alla som skriver att dom som är smala kanske tar illa upp, typ det larvigaste jag hört!

  • Men snälla människa, VEM har sagt att Bella menar att alla bör se ut som henne? Vet inte om du har missat diskussionen, omslaget med Bella skulle vara ett alternativ till alla de vackra och perfekta bilder som florerar i medierna. Kritiken ligger i att detta är ytterligare en idealiserad bild, alltså motsatsen till vad artikeln vill framhålla. Och jo jag tycker att bilden ser ut som en reklambild. Så patetiskt var det…

 22. Jag tycker att Linda kan dra något gammalt över sig om hon ska hålla på så! Jag tycker att det är jättebra att du visar upp dig som du är, oretuscherad fast snyggfotad. Du kan ju inte rå för att du är snäppet snyggare än henne eller?! 😉 Mer vanliga kroppar åt folket, snyggfotade eller inte. Huvudsaken är att de inte är retuscherade bilder.
  KRAM

  • Linda Skugge är ful som stryk!
   Hennes egen man lämnade henne för en yngre kvinna med fylliga bröst.
   Så sant som det är sagt.

   • och DÄR var vi tillbaka på utseende igen. Var det inte sånt här som Blondinbella ville motverka?

 23. Sorgligt är det allt när man inte på omslaget ser om det är Slitz eller Egoboost, säkert medvetet, kanske en affärsidé?

 24. Helt rätt Isabella! Du gör verkligen helt rätt, håller inte med Linda Skugge på något. Du är stark och jag måste säga att det är en mycket fin bild på dig!

 25. äh tjejer får göra som dom vill, vill man visa upp sig som skugge gör på sin bild, så okej. men själv hade jag gjort en blondinbella, helt klart! hållning, självförtroende och en sexig pose. bra gjort, isabella!

 26. Varför kunde inte din semesterbild i bikinin varit på omslaget?
  Den visade ju hur du faktiskt ser ut på riktigt, mage och allt.

  • Precis, vi är nog många som tycker detsamma men den är inte så porrig och drar nog inte till sig nya läsare

  • Fy f******n vilket urgrymt, klockrent förslag!

   Jag gillade semesterbikinibilden. Den var naturlig, spontan, ‘here I am’. En ung, naturlig, verklig tjej som njuter av livet, är glad och inte låter lite nypålagd hull stå i vägen eller få henne att gå runt i burka på en solsemester. ”Screw it – I’m having fun” liksom. GRYMT!

   Det hade varit ett gyllene ”suck it-moment” om de istället hade använd just DEN bilden på omslaget. (Om man nu tvunget måste använda en bild över huvud taget för att illustrera ”Size Me”.)

   Men icke… istället fick vi ett typiskt utvik. Tagen av professionella utviksplåtande män = vilket gav den typiska utviks-/softporn-posen och bilden. 😐 Tillrättalagt, mjukporr, behagande etc.

   Stolpskott. Synd.

   • Tillägg:

    Och vilket statement med ett sådant omslag bland alla ”bikinitime”-omslag som kommer ut så här dags på året på alla andra magasin. Nu är det ju mer som om en Slitz-tidning hamnat på fel plats i tidningshyllan… 😯

   • Inget fel med softporn och erotik.
    Sensuell och vacker på ett naturligt sätt.
    Men du kanske tänder på Linda Skugge..?

    • På vilket sätt ger softporn och erotikbilder på Isabella osäkra småtjejer bättre självkänsla menar du…?

    • Not if it’s in Slitz, Penthouse, Playboy, King or GQ — sure, why the fuck not! Nothing wrong with some soft porn and overt sexuality.

     Men nu är ju just denna tidning riktat mot unga tjejer (blir mest komplextyngda tonårstjejer) och tanken är att… ahem, ”boosta” dem. Då hade i.s.f. bikinibilden från semestern varit bättre lämpad än ett utvik som är mer lämpad för ovan nämnda herrtidningar.

     Dessutom förstår jag inte varför alla verkar vilja attackera Skugge för hur hon ser ut? Hon får se ut som hon gör — rak. Och Bella får se ut som hon gör = mullig och hullig. Det är ju det som är tanken. Sedan att jag i vanliga fall inte har så väldigt mycket till övers för en del av Skugges skriverier gör inte att jag hatar henne som person och hur hon ser ut.

     I just detta fall hade dock Skugge en poäng. Och hon attackerade inte BB (inte som BB gick till personattack på Skugge), utan snarare enbart tanken bakom tillvägagångssättet (soft-porn-aktigt-utvik)…

  • Hade den där bikinbilden från kryssningen varit på framsidan av det omtalade Egoboostnumret så hade det varit klockrent! En förebild för alla tjejer som inte är smala, som kanske skäms för sin övervikt men som ändå skulle kunna gå ut på badstranden och veta att t o m BB kan och vill se snygg ut trots inte en smal kropp, det hade varit något för alla läsare och kanske framför allt för de yngre, det är så man vinner respekt! Det ger nog inga snabba cash men vinner i längden

 27. Jättebra skrivet Bella! Det jag tycker är extra bra med eran kampanj är att den heter just ”Size Me” och inte ”Size Hero” eller liknande. För många kampanjer väljer oftast att bara supporta de lite större kvinnorna, men ni på Egoboost har valt att stötta alla vi kvinnors olika former, smal som stor!

  Tack Isabella, du är min inspirationskälla! :)

  Kram på dig!

 28. Personligen tycker jag det känns jätteviktigt att ”vanliga människor” visar upp sina kroppar i media – utan photoshop, utan plastikoperationer gjorda, utan att vara size zero. Kanske kan vi på den vägen få unga tjejer att förstå att man inte behöver svälta ihjäl sig, träna ihjäl sig eller lägga sig under kniven för att bli älskad och omtyckt, för det är väl u slutändan det vi alla vill?

  Vikthetsen i dagens samhälle är fruktansvärd. Minns när jag gick på lekis, 6 år gammal, och fröknarna bestämde att vi alla skulle ta ett papper, ställa oss på vågen, och klistra upp en färgglad pappersballong för varje kilo vi vägde på papperet. Mitt papper blev nästan fullt. Jag vägde 29 kg. Jag var den tyngsta tjejen, och bara en kille var tyngre än jag. Han hette Jesper och han var fet. Där började det för mig, när jag var 6 år gammal. Att vara stor som barn, snarare pga benstomme än fett, har förstört mitt liv så sätt. Jag har konstant dåligt samvete för vad jag äter och har ångest för hur jag ser ut. Jämför mig konstant. Dåligt självförtroende.

  Tack för en bra kampanj!

 29. Man kan visa att man duger och att man älskar sig själv utan att klä av sig naken! Varför ska man fokusera på kroppar hela tiden? Så länge vi fokuserar på kroppen och utseendet överhuvudtaget kommer vi att jämföra oss med varandra, oavsett om man är nöjd med sig själv och oavsett om man vet att alla ser olika ut. Varför inte fokusera på sitt inre istället och vad man är bra på istället? Med din nakenbild bidrar du bara som en i mängden när du poserar naken. Det är som att du visar att det är okej att man klär av sig naken, oavsett syfte. Tjejer som mår dåligt behöver inte se fler nakna tjejer offentligt och speciellt inte en tjej de ser upp till och som de faktiskt tycker är snygg. Du bidrar bara som en i mängden till att alla jämförelser faktiskt fortsätter. Sen att du verkar ta illa upp av vad Skugge har sagt förstår jag inte. Det är skillnad på hennes kampanj och din (hon var inte helnaken och hon har inte poserat på ett sexigt sätt och visar sig själv i helt vanligt ljus). Var det inte du som sa att det är provocerande med en sådan här bild och att det blir större effekt? Då får man också ta smällen med kritik och det har du tyvärr visat tydligt att du inte klarar av. Varken du eller Skugge har valt rätt väg för att visa tjejer att alla ser olika ut och att man ska älska sig själva och för att försöka få bort det sjuka ideal som finns. För att idealen ska försvinna kan vi ju inte fortsätta klä av oss, för så länge vi gör det kommer jämförelserna finnas kvar och idealen också. Det måste finnas andra vägar att gå än att visa upp sin nakna kropp, oavsett hur den ser ut och oavsett om man älskar sig själv eller inte.

  • Linda Skugge är en dålig förebild för alla unga osäkra kvinnor.
   Hon är en cynisk, självupptagen feminist.
   Tragisk människa.

   • Varför använder du feminist som skällsord? Feminister vill ha jämställdhet mellan män och kvinnor. Blondinbella är feminist. Jag förstår inte riktigt din logik. För övrigt låter du själv väldigt, väldigt cynisk i din kommentar.

    • Feminism är en pol. rörelse som används för många syften, som tex. att styra och påverka unga kvinnor.
     Att förakta män, att skapa konflikter och könskamp.
     Det är en falsk ideologi som i de flesta andra länder betraktas som extrem och daterad.

     • Det är en politisk ideologi, som grenar ut sig i flera stickspår. Precis som att det finns olika typer av liberaler.

      Det du snackar om är ju bara smörja och du kanske bör läsa lite feministiska grundskrifter.

      OBS. Kallar mig själv inte för feminist (gillar inte att sätta ord på mig själv då jag är allt för pragmatisk), så sluta fjanta runt.

     • Feminism är den EXTREMA och DATERADE idén om att kvinnor inte ska betraktas som sämre än män.

      Det är ju helt befängt. Eller?

 30. Go Bella! :-)
  Märks verkligen att du har mycket innanför pannbenet i det du skriver, till skillnad från kanske den andra bruden. (har dock inte läst artikeln, blir bara arg o ledsen av att läsa när människor trycker ner andra) men vad som verkar så skrev hon på en sandlådenivå…

  • Helt riktigt!
   Linda Skugge har aldrig lämnat sandlådan, hon greppar efter spaden
   och slåss mot väderkvarnar..:)

 31. När jag såg din omslagsbild tänkte jag först ”fan va snygg kropp hon har”. Sen insåg jag att du ser ut som många andra tjejer gör, det vill säga, sjukt många andra har snygga kroppar! MEN, det finns ett stort men här, skillnaden är att på bilden utstrålar du självsäkerhet, vilket gör vilken tjej som helst 100 gånger snyggare oavsett hur din kropp ser ut….

  Jag har inte läst någon av dina böcker, inte heller din tidning, men har läst din blogg i flera år så jag tror ändå jag har förstått vad du vill få fram, jag är glad över att du vill få alla tjejer, oavsett form eller storlek att vara stolta över sina kroppar… Samtidigt förstår jag Linda Skugge… På din omslagsbild, även om den inte är retuscherad för fem öre, så är det en bild tagen av proffs, du är sminkad och fixad, så är det en stor skillnad från det man ser på dina semesterbilder. Du har snygg kropp oavsett (vilket jag tror du vet!), men, på omslagsbilden ser allt så perfekt ut, ingen ser så perfekt ut i verkligheten. Linda Skugge ser jättevanlig ut, du ser jättevanlig ut på dina semesterbilder, därför passar de bättre in på vad du vill få ut, tyävrr sticker ju inte den bilden ut….

  Nu blev det jättelångt här! Men, summa kardemumma, jag förstår exakt vad du menar, men jag förstår Skugge, du ser ”tyvärr” lite för perfekt ut på omslagsbilden. Även fast du och alla andra tjejer är snygga så ser ingen så perfekt ut i dagsljus och utan proffssmink…
  Dock ska du fortsätta med det du vill få ut! Man ska inte få ångest eller må dåligt över att man har för tjock mage, för smala lår, för tjocka lår, för utstickande revben, för lång eller för kort… Istället för att som alla andra bara köra på ”du är snygg även fast du inte är modellsmal” :)

 32. Pingback: Lämna den peppiga entreprenörsbubblan, Blondinbella. | Fanny

 33. OH MY GOD, NO ONE GIVES A FUCK

  När jag ser och läser om denna kampanj är allt jag kan tänka att ”kvinnor” är fan jävligt töntiga som går runt och bryr sig om vad andra tycker om deras utseende hela tiden.
  Vad sägs om att vi vänder på kampanjen för att skapa perspektiv?

  ”Jag älskar min kropp.” säger Lasse på 134 kilo och med enorm, hårig ölmage. ”Jag vill vika ut mig för jag tycker att män, speciellt yngre män, ska se mig och känna att de är också vackra, precis som de är.”
  ”Bilden är för porrig!” kontrar Åke och hänvisar till den putande rumpan. ”Det här kommer andra män inte att må bra av att se!”

  Sluta bry er, sluta vara så jävla besatta av era kroppar, sluta vara så jävla töntiga. Håller med vem det nu än var som sa detta: Detta är helt och hållet fel tillvägasätt, för detta är bara ett annat sätt att fortsätta objektifiera kvinnokroppen. Att vara kvinna handlar tydligen bara om att ha en vacker kropp, fuck allt annat.

  • ”Detta är helt och hållet fel tillvägasätt, för detta är bara ett annat sätt att fortsätta objektifiera kvinnokroppen. Att vara kvinna handlar tydligen bara om att ha en vacker kropp, fuck allt annat.”

   Tummen upp

 34. Det är ju lite komiskt att du säger att du som offentlig person har en gräns och därför väljer att ha en retuscherad och/eller väldigt strategiskt ljussatt bild när du tidigare lagt upp bikinibilden på din blogg som nås av ännu mer människor världen över än din lilla tidning. Dubbelmoralen på BB är ju patetisk.

 35. Men herregud säger jag bara. Ja varför ska vi tjejer trycka ner varann?
  Tänk om vi kunde, bara för en vecka, prova att tvinga bort negativa tankar i känslor om andra, av kvinnliga könet. Ska vi prova?

  Är ni med?
  Nu tänker vi bara gott! Ger komplimanger hela veckan lång, och kämpar mot allt osnällt som dyker upp!
  :-)
  Kram på er!
  / Malin
  malinedlund.blogg.se

 36. Jag tycker det är en fantastiskt vacker bild. Den är estetiskt vacker och det är fruktansvärt skönt att se en kurvig tjej våga vara vacker med kläderna kastade. Den gör mig glad och stolt över att det finns unga tjejer som vågar trotsa hetsen kring att kroppen ska vara på ett visst sätt för att duga. Lika många kroppar som det finns, lika många olika kroppsformar existerar. Ingen är den andra lik utan redigering, och det är väl det som är så himla härligt att du visar upp Bella.
  Tror bara Skugge är avundsjuk på att du dessutom råkar ha ett snygg rumpa, och att du valde att göra en bild som skulle vara vacker att ha som väggkonst.

  I framtiden så kanske detta leder till att vi har ett större urval av tjejer och killar som är modeller. Ett urval som speglar den faktiska verkligheten som finns i samhället.

  med andra ord: Kampanjen är en fantastiskt kampanj och ni har verkligen höjt ribban för alla andra tidningar runt om i Sverige. Den visar skinn på näsan och att flyta med strömmen inte är vad ni sysslar med. Dagens nya definition på feminist?

  Som Grynet säger: Ta ingen skit!

  Fortsätt med ett fantastiskt arbete!

  Kram
  Jessica

 37. Fast jag fattar inte heller din grej. Eller jag fattar tanken men som så många gånger känns det du gör/säger något ogenomtänkt och därför tycker jag det blir konstigt. Jag fattar inte varför du ska va naken? Du är ju inte tjock och du ser helt perfekt ut på bilden. Hur ska det hjälpa folk som är osäkra på sin kropp? När jag ser den så påminner den mycket om en vanlig utvikningsbild. Inget fel med det men man blir så trött på att höra alla killar sitta och diskutera din nakna kropp. Man blir lite äcklad när du är så ung och man hör männ i femtioårsåldern götta sig över din rumpa. Varför ska nu va naken? Jag fattar faktiskt inte och det är kanske så Linda också tänker.

 38. Hej Bella!
  Jag håller med dig,och Skugge gör ofta såhär. Hon har gjort sig en karriär på att trycka ner och provocera, så är det. Jag gillar det inte, men förstår att andra känner igen sig i hennes ord och därför tycker om henne. Just detta att störa sig på andra och ha ett behov av att uttrycka det i text, bild och ord är ju som du säger väldigt vanligt bland det kvinnliga könet. Suck, kan inte alla bara sköta sitt och berömma om de vill? Varför måste man alltid svara med negativitet. Vem som helst som vet lite vem du är Bella, vet ju att allt du vill är att tjejer ska få vara nöjda med hur dem ser ut och inte falla för sizezero-idealet. Eller?

  Detta är ungeför som när du la ut semesterbilder på dig själv i bikinikropp, alltså så fort det är en någolunda naken kropp i den blogg eller på en tidning ska det bli ramaskri, jag fattar inte. Kan inte Linda istället skriva om sizezero-idealet och lyfta fram såna bilder, på modeller som har en trettonåringskropp och som bara publicerar bilder på sig själva som är gravt redigerade samt i studioljus? Vi alla som gillar dig Isabella, förstår i alla fall budskapet med bilden, hoppas jag. Jag hoppas också att alla tar sig tid att läsa innehållet innan de rusar till datorn för att trycka ner dig. Du är grym Bella!

  Kramar //Izabella

 39. Jag är en 18 årig tjej och jag talar för mig och de flesta av mina vänner då jag skriver att du är otroligt inspirerande och det här numret har verkligen visat att du är en stark kvinna och det smittar av sig på oss! jag tänkte inte läsa din tidning först, eftersom att jag inte trodde att det var någonting speciellt, men efter det där så har jag märkt hur mycket du vill att vi och många andra unga tjejer ska må bra, och det här fick mig verkligen att älska mig själv och min kropp mer! Du har gjort (och gör) oss mycket gladare genom kloka ord och ett otroligt gott exempel! tack för det här numret och allting annat som du ger och kommer att ge! Och den här kvinnan- Linda Skugge… Hon vet inte vad hon pratar om när hon säger att du ”viker ut dig” och att det är vulgärt och bla bla bla. det gör mig ledsen att hon försöker få dig att sluta göra sånt som har betytt väldigt mycket för oss och säkerligen många många andra! Du är en otrolig, positiv, glad och vacker (både på utsidan och insidan) förebild! Tack!!

 40. Men Bella, du förstår inte. Ditt omslag lägger bara ännu mer fokus på kroppen, något som feminister kämpar mot hela hela tiden. Det spelar liksom ingen roll vad som står i den eventuella texten, bilden talar för sig själv och den säger: din kropp spelar roll.
  Du kan inte bara köra ditt race och vänta dig att feminister ska backa upp dig i allt. För oss är det här superviktigt, och vi är därför noggranna med att det görs på rätt sätt. Och ännu mer utvik kan inte bekämpa utseendehetsen, bara spä på den.

 41. Och hörni, vafan??
  Varför ska inte tjejer få kritisera varandra, det var det värsta jag hört. Så så fort Bella eller Linda Skugge eller vilken kvinna som helst gör något som jag inte håller med om eller tycker är bra så måste jag ändå stötta henne bara för att jag är kvinna??

  Är kvinnors kritik till kvinnor inte lika befogad som mäns kritik till kvinnor? Skärpning.

 42. Jag tycker du ser helt fantastisk ut på omslaget! Förstår inte varför människor klagar, you go girl!

 43. Det verkar som du och dina fans inte riktigt förstår vad Skugge säger. Det handlar inte om bilden på dig är snygg eller inte, om du är fin eller inte. Flickors benägenhet att att vara kritiska mot sig själva och sina egna kroppar har ett mer komplext ursprung än att de skulle sakna nakenbilder på dig och andra med normal kroppsvikt, det ligger mer bakom och som inte påverkas av att du klär av dig framför kameran.

  Det vore också väldigt fint om du kunde vässa dina argument lite. Att gå till personangrepp är ju just den ”backstabbing” som du själv inte inte gillar och kritiserar. Och du; Vad är en ”bitterbubbla”? Du kan kan inte argumentera med ord du hittat på själv, det förstår du väl?
  Skaffa dig ett bättre ordförråd bland svenska vanliga ord så kommer det nog att gå lite bättre.

  Du är duktig på att tjäna pengar och på handväskor men där upphör din kompetens. Analys verkar inte vara din grej så lämna den åt dem som är bättre på den saken.

  • Håller med, du borde lära dig att ta kritik, istället för att anamma ”Anfall är bästa försvar”-metoden.

   Nåja, du ville ha uppmärksamhet och den fick du, så varför gnälla? Har inte Skugge rätt till sin åsikt?

   Inför nästa nakenomlag föreslår jag att du läser på lite om bildanalys och hur hållning och ansiktsuttryck faktiskt har större (underliggande) betydelse för betraktarens öga än vad du tror.

 44. Pingback: UPPLAGEBOOST « KajsaLisasblogg's Blog

 45. Jag kan tycka att om det är en sund, verklighetsnärvarande syn på kvinnokroppens mångfald man vill uppnå med den här kampanjen så kan det vara en idé att också visa upp just den mångfalden. Ska ni visa ”riktiga kvinnor” visa då dessa av alla kroppstyper, korta som långa, magra, medium och tjocka, raka och kurviga, håriga och rakade, hängbröst, fasta bröst, olika etniciteter etc. För det är så verkligheten ser ut.

  Det är en väldigt fin tanke att mena på att ”det är insidan som räknas” eller ”vi måste slopa skönhetsfixeringen”. Men jag tror inte att vi är riktigt där än, speciellt inte om det inte är den verklighet som appliceras i det rådande samhället där exempelvis din sociala och yrkesmässiga framgång ökar med ett ”fördelaktigt yttre”.

  För att komma någonstans behöver vi först skapa en acceptans för att kvinnokroppar faktiskt ser olika ut. Och framför allt skapa en acceptans hos oss själva, och sin egen kropp. Att belysa kvinnokroppens mångfald tror jag verkar på ett gott sätt, inte minst för den yngre publiken vars kroppar fortfarande är i ett utvecklingens skede.

  Jag tycker att kampanjen är ett bra initiativ, så länge det inte blir något ”Riktiga kvinnor har kurvor”-jippo över det. För om sådant är fallet så blir det bara en enda grötig gegga av omvänd diskriminering och direkt kontraproduktivitet mot kampanjens huvudsakliga syfte – att faktiskt verka för att varje kvinna duger som hon är.

 46. Hej Bella,
  Jag råkade precis se inlägget Kissie skrivit om din bild och fick ont i hela kroppen när jag såg vad hon skrev. Jag har aldrig lagt mig i några viktdebatter förr, men nu måste jag bara. Du är en jättevacker kvinna, med en vacker kropp, och du ÄR en otroligt bra förebild för många tjejer. Jag hoppas du inte ens läser vad hon skrivit, eller lägger någon tid på att svara på det, för det är hon inte värd. Det är hon som är sjuk, ätstörningar förmodligen, och borde få proffessionell hjälp. Hennes bild av ”överviktig” är så tragisk att jag vill gråta.
  Stå på dig, och sluta aldrig vara den du är!

 47. Stå på dej bella! Finns alltid folk som kommer att stampa på en, men du är en otroligt stark person och jag beundrar dej så mycket! Fortsätt med det du gör, för du gör det bra!

 48. Men tänk om Linda Skugges kritik är befogad? Varför ska man avstå från att säga saker man tycker bara för att man som kvinna inte vill göra ner en annan kvinna? Tassa på tå kring problemet? Jag är av uppfattningen att om man tycker något, säger man det. Om man sedan säger något som bara är rent elakt så är det bara onödigt. Men nu var det ju faktiskt så att Skugge hade en åsikt (och själv gjort en liknande grej som är betydligt mer vardag och down to earth än din retuschbild). Å andra sidan är det väl helt onödigt att jag publicerar den här kommentaren då du med stor säkerhet kommer slå ifrån dig även den med ursäkten att det bara är ”negativ energi”. Ibland kan det vara bra att lyssna på och ta till sig kritik från människor som har annat bakom pannbenet än dig. Tips från coachen!

 49. Kände bara att jag var tvungen att skicka iväg en kommentar till dig! Måste säga att du är en otroligt bra förebild och att det du gör verkligen gör skillnad! Istället för att trycka ner oss unga tjejer, som t.ex Kissie gör, så uppmuntrar du, vilket är himla bra! Har förövrigt läst din bok egoboost och jag måste säga att den verkligen hjälpte mig! Har till och med börjat skriva en ”jag-är-bra-bok”, haha.

  Så tack för att du är så otroligt bra och fortsätt så!
  Ta inte åt dig av elaka kommentarer och dylikt, för det dom säger är helt enkelt fel. Du gör faktiskt skillnad!

 50. tycker hon i princip har rätt. din kropp är inte hälsosam och att den ska stå i centrum peppar ungdomar till andra saker. folk vet att du inte tar hand om din kropp,och genom att sätta den på ett sådant omslag ger konsekvenser.

 51. Pingback: Tyck till om Blondinbellas och Linda Skugges nakenbråk | CHIC

 52. Bella! Skit i Skugge. Jag blev så glad att du tog det initiativet, och rätt initiativ-att alla är bra som de är och inte ska bedöma sig efter sina kroppar. Härligt!! Jag hoppas verkligen inte kritiken får dig att undvika stå upp för vad du tycker och gå ut med det etc. Keep up the great work!!!!!

 53. Jag tycker verkligen att du är en oerhört inspirerande människa och det du gör här är fantastiskt! Fortsätt så och skit i Skugge!

 54. Ja ha inte läst så mkt om allt detta o är inte helt insatt i de hela för ja tycker att det är så OTROLIGT dumt att hålla på med att göra en stor grej av detta!! Rent ut sagt barnsligt!!

  Du har en fin kropp. PUNKT SLUT!
  Så är det bara och du är jätte modig som vågar visa upp den!!
  Att trivas med sej själv och våga visa det inför andra är något super stort!! Att de då kommer en annan tjej med en annan kropp o har åsikter om din kropp är ju bara hemskt!! För de hon har åsikter om är ju dej, din kropp är en del av dej. Och tidningen heter ju faktiskt ”size me” så vad i hela världen är de så man ska visa om man inte kan visa sej själv utan att det ska skrivas om det i massa tidningar o man ska få skit för det av folk man trodde tyckte om en?!

  Typiskt bullshit tjej saker!!! vid såna här tillfällen tycker ja det är pinsamt att behöva vara tjej!!! :(

 55. Vackra Isabella! JAG blir iaf peppad att gilla min kropp när jag läser din blogg och ser dina bilder!!
  Har gått från mullig som småbarn, till att bli smal med ätstörning under gymnasietiden. Idag är jag frisk, men kroppen tog mycket stryk! Fått riktigt dåliga naglar och tunt hår! men värst av allt var att kroppen sög åt sig allt den kunde och jag gick upp väldigt mycket i vikt under kort tid. Idag försöker jag leva så hälsosamt jag kan, men går inte ner.. vilket gör mig ledsen. Jag försöker älska mig som jag är.. och du är en stor förbild för mig, både för ditt arbete men också för ditt yttre! så vacker trotts att du inte är size 0

 56. Jag håller verkligen med! Jag läste det Natacha Peyre skrev om dig och det är så otroligt löjligt – hennes nakenbilder handlar ju inte om något annat än att objektifiera sig och vara sexig, inte för att göra något bra. Om man gör ”skandalösa” saker för en bra sak, vad spelar det då för roll? Varför står inte folk uppför sig själva, som du gjorde med din bild? Jag måste verkligen säga att min respekt för dig har skjutit i höjden sen den här bilden släpptes!

 57. Du är fantastisk Isabella.
  Du har ett otroligt vackert inre och yttre! Du får mig att känna mig så vacker och bekväm i min kropp.
  TACK!

 58. Riktigt fin bild på dej !:)
  Man ska ta och acceptera sin kropp och skita i vad andra säger!
  U Go girl 😀
  Hoppas du kommer ner till Helsingborg nån gåmg så får man träffa en riktigt inspirerande tjej !^^

 59. Känns som att ni som är arga på Blondinbella har tolkat detta lite fel, eller det är vad jag tror.
  Jag tolkar hennes bild och kampanj som att hon vill visa att man är vacker oavsett hur man ser ut, och att genom att hon visar upp sig naken på ett tidningsomslag och verkligen utstrålar självkänsla, så är det väl meningen att betraktaren ska tänka, så fin är jag också.
  Sammanfattningsvis så tolkar jag Blondinbellas kampanj som att budskapet är att man ska våga vara stolt och älska sig själv.
  Det är inte just att det är Blondinbella på bilden, det hade kunnat vart vilken annan tjej som helst, eftersom alla faktiskt är vackra.

 60. Hej Isabella.
  När jag såg tidningen, där du var på framsidan av tidningen – utan kläder – blev jag glad.
  Jag är själv väldigt beroende av vad jag äter och tänker konstant på det jag får i mig.
  Redan som liten var jag underviktig då jag höll på med för mycket sport och hade en väldigt effektiv matsmältningsprocess som inte tillät mig att gå upp i vikt.
  Men trots att jag redan var så smal, fick jag för mig att gå ner ännu mer som 13-åring.
  Allt började av en bild på mig i bikini där jag sprang, och självklart såg jag väldigt sjuk ut på bilden på grund av att jag alltid varit lång och mycket smal.
  Det flödade med kommentarer på det då kallade ”bilddagboken”.
  Men det var en kille som gick emot strömmen och kallade mig väldigt tjock och sa att mina lår såg ut som en stor korv.
  Jag tog åt mig väldigt mycket och började så klart banta.
  Under några månader livnärde jag mig endast på att bli mätt på vatten, och när mina föräldrar insåg att jag inte åt alls – började jag att spy upp det lilla jag hade ätit efter middagen.
  Jag va 170 cm lång och vägde 42 kg. Något som varken var sunt eller snyggt.
  Som du antagligen förstår mådde jag inte heller bra, allt på grund av samhället som gav mig en bild på ett ideal som jag inte tyckte att jag hade.
  Det jag blev så oerhört glad över när jag såg denna bilden vart att vi alla ser och kommer alltid att se olika ut.
  Jag har läst din blogg så länge jag bara kan minnas, och att få se en naken förebild som visar upp hur stolt hon är – trots att hon inte har de så kallade ”skönhets idealen”.
  Jag blev så oerhört glad och tycker att du är så attraktiv och snygg!
  Jag har fortfarande ätstörningar, men jämför man dåtid då jag hade anorexia och bullimi till idag då jag är 17 år gammal och har endast ätstörningar och är underviktig så är det en självklar framgång.
  Men det som förstör för mig mest är psyket, hur kunde jag göra så mot mig själv på den tiden?
  Jag har fortfarande problem med att äta tung mat och jag har väldigt tunt underhudsfett på kroppen, och därför blir jag så oerhört glad och tacksam när du bevisar för alla som ser bilden att man ska vara nöjd med hur man ser ut och aldrig, ALDRIG göra något som jag gjorde mot mig själv!
  Därför önskar jag från djupet av mitt hjärta att folk slutar se bilden som något dåligt, och ser det positivt istället!
  För jag önskar ingen att gå igenom det jag själv har gjort med perioder då jag satt i mitt rum och bara grät, men jag lät inte. Jag satt bara dystert på min sängkant med dörren stängd och tårar rann som floder nedför min kind, men jag brydde mig inte och total-ignorerade varningssignalerna från min kropp.
  Som tur är fick jag hjälp i tid, jag behövde inte ligga på ”rehab” utan fick ”rehab” samtidigt som jag gick i skolan och försökte leva ett normalt tonårsliv.

  Så därför, snälla – fortsätt med det du gör.
  Och för all guds skull – SLUTA INTE!

  Ha det bra Isabella, och lycka till med alla projekt och företag du håller i. Och jag vet, från min instinkt – det kommer gå utmärkt för dig!!
  KRAM

 61. men äsch bry dej inte, du är en amazing förebild som gör ett så gott jobb. det borde verkligen finnas mer mänskor som du i världen. du kan vara stolt av dej själv. kram<3

 62. Är sen till skolan, men jag MÅSTE kommentera detta! Bra jobbat Bella! fortsätt så, du är en real woman!

 63. Jag gillar verkligen denna bilden, du ser sund och frisk ut och det är i grund och botten det man vill. du vågar vissa upp dig och vad du har/ inte har, det är att peppa tjejer, att vissa att man ska vara stolt, våga visa sig och vara nöjd. ska åka in till närmaste affär och köpa tidinigen!

 64. Jag tycker att det du skriver borde ge unga kvinnor med lite kurvor bättre självförtroende. Jag mår själv bättre av att läsa detta :)
  Men så kommer folk och förstör det.
  INTE kul!

 65. Det är faktiskt ganska roligt att läsa alla kommentarer (och nej jag orkade inte läsa alla, de orkar nog ingen..) men varför klanka ner på att hon har använt ljust på ett sätt som är smickrande? Borde hon ha använd det på ett osmickrande sätt? Det låter ju inte vettigt, eller hur? Dessutom diskuteras det om att hon inte borde sminka sig? Kan inte en förebild sminka sig? De flesta tjejer som är typ äldre än 18-20 år sminkar sig faktiskt och det är väl inget ni säger till om? Kul att läsa hur alla tänker och min tanke är att det är att alla kvinnor borde stötta varandra. Om vi gör det finns inte problemet. Lägg din tid på att säga hur fin någon är eller hur snäll någon är istället för att säga hur fel någon har.

  Jag tycker att bilden är väldigt glad och trevlig :)

 66. PORR? Har linda någonsin kollat på porr? Då skulle hon se att porr är inte en sund, naken tjej som inte ens visar sin rumpa (den är skuggad men dina konturer syns) som står och ler på en tidning där texten JAG ÄR SIZE ME står framför. Jag tycker det är sant det du skriver och jag tycker verkligen du ska stå för bilden! Den var skitbra bella. No more words to say! Hejja dig du är grym!!

 67. Tycker absolut inte att denna bild på något sätt är fel , ser enligt mig naturligt & bra ut! Jag är inte 100 % nöjd med med själv men ser upp till såna som är det och jobbar för att alla ska göra det! Hoppas att jag också blir det en dag , så keep it up Bella , du e grym!

 68. Haha men va?? Jag förstår inte ens vad hon menar med porrig rumpa? Det mesta är ju dolt av text och väldigt smakfullt. Ditt leende ser vänligt och sött ut inte alls ”inbjudande”. Förstår inte hur folk orkar vara så negativa. Du är hur fin som helst! :)

 69. Pingback: Sen kritik, som vanligt av BlondinBella. « smartasanna

OBS, du är inte anonym när du kommenterar. Din IP adress sparas och kan spåras!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>